ABD'li Müsteşardan Kocadon’a ziyaret

ABD Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.Ziyarette, Türkiye ile Amerika arasındaki ekonomik bağlardan konuşularak bu bağların daha da güçlendirilmesi...

ABD'li Müsteşardan Kocadon’a ziyaret

ABD Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye ile Amerika arasındaki ekonomik bağlardan konuşularak bu bağların daha da güçlendirilmesi için yapılacaklarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Turner'a Bodrum ile ilgili bilgiler vererek “Bodrumlular din, dil, ırk ayrımı yapmadan her kesimden insana kucak açarlar. Bu nedenle de Türkiye’de huzur ve barışın yoğun olarak yaşandığı yerlerdendir Bodrum. Hoşgörüsü yüksek insanların bulunduğu kentimiz yerel ve kültürel özelliklerinin yanı sıra bu yönleriyle de diğer bölgelere göre çok farklıdır. Bodrum’u Türkiye’nin dünyaya açılan en medeni kapısı olarak görüyorum.” dedi.

Bir günlüğüne iş için Bodrum’a geldiğini belirten Turner, Bodrum’u çok beğendiğini ifade ederek “ 1981 yılında ilk defa Türkiye’ye geldim. O zaman öğrenci olarak gelmiştim. O zamanki düşüncelerimle şu anki bakış açım tamamen farklı. Türkiye’de çok büyük değişimler var. Özellikle Bodrum bu anlamda çok gelişmiş bir kent. Burada olmaktan ve sizinle tanışmaktan mutluluk duyuyorum.“ dedi.

Ziyaretleri dolayısıyla Müsteşar James Turner’a teşekkür ederek Bodrum’a çeşitli ülkelerden misafirlerin geldiğini ifade eden Başkan Kocadon, “ Amerikalı turistleri de Bodrum’da görmekten mutluluk duyarız. Bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizin de bu yönde desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

Yunanistan'da yaşanan gelişmelerin Bodrum’u etkilemediğini belirten Kocadon, “Yunanistan zor bir süreçten geçiyor. Bodrum, bu durumdan etkilenmedi. Çünkü Bodrum’a Yunan turist çok fazla gelmiyor. Bence Yunanistan, Türklere vizeyi kaldırmalıdır. Böylece Türk turist sayısını artırarak ekonomisini rahatlatabilir.” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.