AB Hibe Programları tanıtılacak

Avrupa Birliği Hibe Programları tanıtımı 21 Ocak 1014 Salı günü İl Özel İdare Salonunda düzenlenecek bir konferansla gerçekleştirilecek.2007 -2013 bütçesinin uygulamasının ardından hazırlanan 2014-2020 bütçesinde Avrupa...

AB Hibe Programları tanıtılacak

Avrupa Birliği Hibe Programları tanıtımı 21 Ocak 1014 Salı günü İl Özel İdare Salonunda düzenlenecek bir konferansla gerçekleştirilecek.

2007 -2013 bütçesinin uygulamasının ardından hazırlanan 2014-2020 bütçesinde Avrupa Birliği(AB) tarafından aday ülkelere 14 milyar Avroluk bir fon tahsis edildi. Mevcut durumda AB’ye aday Türkiye, Eski Yugoslavya Makedonya Cumhuriyeti, Sırbistan, Karadağ, İzlanda olmak üzere beş ülke bulunuyor. Bir önceki dönemde aday ülkelere yaklaşık 11 milyar Avro fon tahsis edilmiş ve Türkiye yaklaşık 5.5 milyar Avroluk kullanımla fonların yüzde 50 sini kullandı. Yeni dönemde yine ülke nüfusları dikkate alınarak dağıtılacak fonlardan Türkiye’nin 7 milyar avroluk bir kullanım yapması öngörülüyor.

Avrupa Birliği Fonlarından yararlanmak isteyenler proje hazırlamak suretiyle başvuru yapabiliyor. Başta Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, KOBİ’ler, Belediyeler, Dernekler, Vakıflar, Üniversiteler olmak üzere çok geniş yelpazede bu fonlar dağıtılıyor.. Muğla ilimizin bu fonlardan azami ölçüde yararlanması maksadıyla Muğla Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezince hazırlanan bir dizi Avrupa Birliği Hibe Programları Tanıtımları ve Başarılı Proje Uygulamaları Konferansları düzenlendi. 21 Ocak 2014 Salı günü İl Özel İdaresi Seminer salonunda  açılış konuşmalarıyla başlayacak olan ve 4 gün boyunca tanıtımları yapılacak olan programa kayıtlar www.muglaab.gov.tr adresinden yapılabilecek.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.