Muğla’nın bitmeyen yol çilesi Ula’ya da sıçradı

***Muğla’nın Ula ilçesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Marmaris yol kavşağından Ula’nın içine kadar olan 3 km’lik Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki yol çalışması, ilçe sakinlerini isyan ettirdi. Yaklaşık...

Muğla’nın bitmeyen yol çilesi Ula’ya da sıçradı

***Muğla’nın Ula ilçesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Marmaris yol kavşağından Ula’nın içine kadar olan 3 km’lik Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki yol çalışması, ilçe sakinlerini isyan ettirdi. Yaklaşık 1 yıldır bitirilemeyen yol yapım ve bakım çalışması vatandaşların tepkisine sebep oldu.

***Yol çalışması nedeniyle tozdan görüş mesafesinin olmadığını söyleyen Ulalı vatandaşlar, “Bitmeyen yol çalışmalarından çok mağduruz. Durum öyle bir hale geldi ki, düğün arabalarının arkasına ‘Aşkımız Ula’nın yolları gibi bitmesin’ yazıyorlar. Ağlanacak halimize gülüyoruz” diyerek Büyükşehir Belediyesine göndermede bulundular.

Sinem Karakaya

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 1 yıl önce Ula ilçesinde yapımına başlanan yol yapım ve bakım çalışması, aylardır devam ederken, çalışmaların yavaş ilerlemesi ilçe sakinlerinin tepkilerine neden oldu. Marmaris yol kavşağından Ula’nın içine kadar olan 3 km’lik Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki yol çalışmasına sürücüler, esnaflar ve vatandaşlar tepkili.

“AŞKIMIZ ULA’NIN YOLLARI GİBİ BİTMESİN”

Uzun süredir bitmeyen yol çalışmasının çok yavaş ilerlediğini söyleyen Ulalı vatandaş Mustafa Battaloğlu, “Biz Ula sakinleri olarak bu yolu çok sık kullanıyoruz. Uzun süredir bitmeyen bir yol çalışması var. Aracımın alt takımı yeni değiştirmiştim. Yol çalışmaları nedeniyle aracım çok kötü durumda. İnsanlara eziyet çektiriyorlar. Diğer illere baktığımızda Muğla’da yol çalışmaları çok yavaş ilerliyor. Ben 30 yaşındayım ama bu yaşıma kadar Ula’nın yollarının düzgün olduğunu daha görmedim. Hatta öyle bir durum haline geldik ki, geçenlerde gördüğüm bir düğün arabasının arkasında ‘Aşkımız Ula’nın yolları gibi bitmesin’ yazıyordu. Ağlanacak halimize gülüyoruz. Büyükşehir Belediyesi yollarımızı bir an önce bitirmeli” dedi.

“BOZUK YOLLARDAN GEÇMEK İÇİN ÇOK İYİ BİR AKROBAT OLMAK GEREKLİ”

Ula’da bir esnaf olarak mağdur olduğunu söyleyen Kasap Bülent Aslan, “Yapılan yol çalışması bizim için yapılıyor. Evet, bitince çok güzel olacak ama çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Bu yol çalışmaları için 455 gün süre vermişler. Ama bu çok uzun bir süre. Normal şartlarda 3 ay içerisinde bitebilecek bir yol. Ben esnaf olarak mağdur oluyorum. Benim Menteşe’den, Gülağzı Mahallesinden, Akyaka’dan ve birçok ilçeden müşterilerim var. İşlerim düştü. Müşterilerim beni arıyor, ‘yanına geleceğiz ama yollar düzeldi mi’ diye soruyorlar. Ben cevap veremiyorum. Müşterilerim şikâyetçi. Bir çalışma bitmeden başka bir çalışmaya başlıyorlar. Bozulan yollar ne olursa olsun düşüncesiyle öylesine yapıp bırakıyorlar. O bozuk yollardan geçmek için çok iyi bir akrobat olmak gerekli. Hiçbir ilerleme yok. Arabası olan herkesin alt takımları bozuldu. Yeniden yaptırsak bir daha bozulacak. Her yer toz içinde. Görüş mesafesi hiç yok” diyerek Büyükşehir Belediyesine yol çalışmalarının bir an önce bitirmesi için çağrıda bulundu.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Yol çalışmalarında hiçbir ilerleme yok. İlerleme olmadığı gibi toz çok. Çamaşırlarımızı bile seremiyoruz kuruması için. Sürekli su patlaması yaşanıyor. Evlerimize girip çıkarken sorun yaşıyoruz. Tamam, yolları bizim için yapıyorlar ama bu kadar kötü ve yavaş süreli yapılmaz ki. 1 aydır internetimiz bile yok. Vatandaş olarak mağdur oluyoruz. CİMER’e kadar şikâyet ettik. Ama kimsenin umurunda değil. Olan bize oluyor” şeklinde konuştu.

“TOZDAN PENCERE BİLE AÇAMIYORUZ”

Devam eden yol çalışmasında meydana gelen tozlardan dolayı pencerelerini bile açamadıklarını söyleyen Hülya ve Turan Kuşkun çifti ise, “Büyükşehir Belediyesi yol çalışmaları çok yavaş ilerliyor. Evimizin kapısının önü toz toprak. Ne bir pencere açabiliyoruz ne de bir perde aralayabiliyoruz. Bir yerin çalışması bitmeden başka bir çalışma başlatıyorlar. Bizim için yol yapıyorlar tamam ama madem bir yer kazılıyor oranın işi tamamen bittikten sonra başka bir yer kazılsın. Her yer köstebek yuvası gibi. Toz, toprağı söylemiyoruz bile. Bu konularda hata nerede bilemiyoruz ama bir an önce bu yol tamamlanmalı. Büyükşehir Belediyesi kontrol teşkilatı bilinçsiz hareket ediyor. Bu yol, en sık kullanılan yollardan bir tanesi. Ulalılar olarak mağduruz” şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.