95 yıllık hisselerini istiyor

Dalaman ilçesinde yaşayan emekli Deniz Astsubayı Cengiz Doğan; Soyadı Kanunu çıktıktan sonra Abdurrahman Doğan olan dedesinin 1917 yılında kurulan ilk Türk Osmanlı İtibari Milli Bankası’ndan alınan daha sonra Türkiye İş...

95 yıllık hisselerini istiyor

Dalaman ilçesinde yaşayan emekli Deniz Astsubayı Cengiz Doğan; Soyadı Kanunu çıktıktan sonra Abdurrahman Doğan olan dedesinin 1917 yılında kurulan ilk Türk Osmanlı İtibari Milli Bankası’ndan alınan daha sonra Türkiye İş Bankası’na devredilen iki hisselerinin varisi olarak dedesinden babasına kalan hisselerini arıyor.

Aradığı hisseler hakkında bilgi veren emekli Deniz Astsubayı Cengiz Doğan; şöyle konuştu: “Dedem Abdurrahman Efendi; soyadı kanunu çıktıktan sonra Abdurrahman Doğan soyadını almış olup Elazığ'a bağlı Maden İlçesinde iki dönem Belediye Başkanlığı yapmıştır. Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ise, iki köyün ağalığını yapmıştır. Dedem Abdurrahman Doğan, 1937 yılında ölünce, biz de gelenek olarak evin diğer büyüğü ölmeden sandıklar açılmaz."

Sandıkların babaannesi Sabiye Doğan 1973 yılında ölene kadar açılmadığını anlatan Cengiz Doğan;  "Babaannem ölünce evdeki sandıklar açılıp eşyaların bazıları ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak istenir. Bu sırada sandığın en altında bir zarfın içinde eski yazılı bazı kâğıtların olduğu görülür. Dedemin beş çocuğundan biri olan babam Mustafa Haşim Doğan elindeki kâğıtları cami imamına incelettiği zaman 1917 yılında kurulan İlk Türk Bankası olan Osmanlı İtibari Milli Bankası’nın hisse senetleri olduğu tespit edilir. O zaman Osmanlı Bankası’na yapılan yazışmalar sonunda elimizdeki hisse senetlerinin İş Bankası’na devredildiği bildirilir. Ben 1973 yılında Deniz Astsubay Okulunu bitirip İstanbul'da Büyük Postahane’nin yanında bulunan İş Bankası Gayri Menkuller Genel Müdürlüğü’ne gittiğimde beni aşağıya indirip büyük bir defterde dedem Abdurrahman Efendi’nin kaydını bularak aldığı hisse senetlerinin numaralarını elimdeki kâğıda yazıp verdiler.” Dedi.

Ameliyat olmak istiyor

Bankadan haber beklediklerini kaydeden Doğan, şunları söyledi: “Babam Mustafa Haşim Doğan 2004 yılında ölünce varisleri olarak ben, kardeşlerim ve dedemin diğer çocukları ile birlikte 27 varisi, İş Bankası’ndan gelecek haberi bekliyoruz. 1986 yılında adi malül olarak emekli oldum. Şeker hastalığımın yükselmesiyle birlikte 2009 yılında retina yırtılmasından dolayı Ege Üniversitesi Göz Kliniği'nde operasyon geçirdim. Operasyon başarısız geçince yüzde 95 görme özürlü kaldım; iki gözüm görmez oldu. Eğer İş Bankası’ndan gelecek hisselerimizden düşen para ile yurt dışına gidip ameliyat olacağım. Yapılacak ameliyatla görme özürlülüğümün kalkacağını bildirdiler. Doğan ailesi olarak Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekliyoruz”

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.