9 yaşında ilk sergisini açtı

Muğla Emirbeyazıt İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Eylül Ülkü Yiğit,henüz 9 yaşında olmasına rağmen Ebru, Pastel, Sulu Boya ve Tuallerden oluşan sergisini açtı.9 yaşındaki İlkokulu öğrencisi Eylül Ülkü Yiğit,...

9 yaşında ilk sergisini açtı

Muğla Emirbeyazıt İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Eylül Ülkü Yiğit,henüz 9 yaşında olmasına rağmen Ebru, Pastel, Sulu Boya ve Tuallerden oluşan sergisini açtı.

9 yaşındaki İlkokulu öğrencisi Eylül Ülkü Yiğit, ilk kişisel sergisini açtı. Sergi, 24 Kasım Öğretmen Gününde okuduğu Muğla Emirbeyazıt İlkokulunda Vali Mustafa Hakan Güvençer tarafından açıldı. Engelli olmasına rağmen özellikle ebru sanatına ilgi duyan Emirbeyazıt İlkokulu 2/A sınıfı öğrencisi 9 yaşındaki Eylül Ülkü Yiğit’in sergi açılışına annesi Reyhan Yiğit ve polis memuru babası Harun Yiğit, okul müdürü, öğretmenleri ve arkadaşları katıldı.

Vali Güvençer’e daha önceki ziyaretinde Ebru tablosu hediye eden minik ressam, ziyaretinde davet ettiği Vali Güvençer’in sergi açılışına gelmesi sevindirdi. Sergiyi Vali Güvençer ile birlikte açan minis ebru sanatçısı, salonda bulunan ebru, pastel, sulu boya ve tualden oluşan 30 adet tablosu hakkında bilgi verdi. Resim yapmaya 2-3 yaşlarında başladığını belirten Eylül Ülkü Yiğit, “Küçük yaşta ağabeyimin kağıt ve kalemlerini alarak çöp adamlar yapmaya başladım. Ailem benim yaptıklarımı görünce bana destek oldular. Ebru yapmaya Muğla Belediyesi’nin açtığı kursta öğrendim. Burada resim kursu da aldım. Bugün ilk kişisel sergimi açtım. Sayın valimizin sergimin açılışına katılması beni çok mutlu etti. Ben engelimi doktorlara ahvale ettim” dedi.

Sergiyi gezen Vali Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Güvençer, 9 yaşındaki engelli ebru sanatçısı Eylül Ülkü Yiğit’i bu yaşta böylesine güzel eserler yaptığı için teşekkür etti.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.