9 insan taciri tutuklandı

Marmaris İlçe Jandarma ekiplerinin 4 aylık titiz bir çalışması sonucu Ege ve Akdeniz’in en büyük insan kaçakçısı oldukları öne sürülen ve jandarmanın farklı şehirlerde yaptığı operasyonlarla yakalanan 3 kişiden ikisi...

9 insan taciri tutuklandı

Marmaris İlçe Jandarma ekiplerinin 4 aylık titiz bir çalışması sonucu Ege ve Akdeniz’in en büyük insan kaçakçısı oldukları öne sürülen ve jandarmanın farklı şehirlerde yaptığı operasyonlarla yakalanan 3 kişiden ikisi tutuklandı. Son tutuklamalarla birlikte operasyon kapsamında tutuklu zanlı sayısı 9'a yükseldi.

Ege kıyılarında peş peşe meydana ve bazıları ölümle sonuçlanan insan kaçakçılığı olaylarıyla ilgili özel bir ekip kuran Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı, yakalanıp serbest kalan kaptanları 4 ay önce teknik ve fiziki takibe aldı. Bölgedeki insan kaçakçılığı olaylarında şoför ve kaptan olarak yer alanların sürekli aynı kişilerle görüştüğünü tespit eden ekipler, İzmir, Mersin ve Sakarya’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda Ege ve Akdeniz’deki insan kaçakçılığının büyük bölümünü yaklaşık 10 yıldır yönettikleri öne sürülen ve aynı suçtan sabıkaları bulunan Mehmet G, Mehmet Ş ve S.İ gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda nakit para, yeni insan kaçakçılığı için yapılan planlar, ve yüklü miktarda para ele geçirildi.

Marmaris’e getirilen zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adliyede, geçtiğimiz ay Bozburun yakınlarında yaşanan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasının sorumlusu oldukları tapelerle belgelendi. S.İ, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Mehmet G. ve Mehmet Ş. tutuklandı. Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlıların 8 kişinin öldüğü olay dışındaki ölümlü olaylarla ilgisinin olup olmadığını belirlemek için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Önce serbest kaldılar sonra tutuklandılar

Öte yandan geçtiğimiz Cuma günü Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri düzenlenen operasyonda organizatör olduğu iddiasıyla yakalanan 9 kişi, çıkarıldıkları mahkemece serbest kalmıştı. Savcılığın itirazı üzerine tekrar yakalama emri çıkartılan T.U.(25), A.A. (32), E.D. (31), V.U. (35), Y.A. (35), H.H (34) ve F.Ç. (28) isimli 7 zanlı gözaltına alınarak işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından suç işlemek amacı ile örgüt kurmak,örgüt faaliyetleri kapsamında göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.