81 yaşında 4 damarı değişti

Fethiye'de yaşayan 81 yaşındaki Ali Ekinci, nefes darlığı ve aşırı yorgunluk şikayetleri nedeniyle yakınları tarafından Özel Yücelen Hastanesi Kalp Merkezi'ne getirildi. Yapılan tetkiklerden sonra anjioya alınan Ekenici'nin...

81 yaşında 4 damarı değişti

Fethiye'de yaşayan 81 yaşındaki Ali Ekinci, nefes darlığı ve aşırı yorgunluk şikayetleri nedeniyle yakınları tarafından Özel Yücelen Hastanesi Kalp Merkezi'ne getirildi. Yapılan tetkiklerden sonra anjioya alınan Ekenici'nin 4 damarında ciddi derecede darlık görüldü.

Öncelikle Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nuri Köse tarafından muayene edilen Ali Ekinci’ye yapılan anjiyo sonunda kalbinin sol ve sağ damarlarında koroner lezyon olduğu tespit edildi. Op.Dr. Hakan Filizoğlu hastanın 81 yaşında olması nedeniyle özellikle akciğer fonksiyonları ile yandaş hastalıklarını incelediklerini belirterek, " Öncelikle hastamızın genel durumuna baktık. Özellikle akciğer fonksiyonları ve yandaş hastalıklarına baktık. Ameliyatı kaldırabileceğine karar verdik ve ameliyata aldık" dedi.

4 damarı değiştirildi

Ameliyatta Ali Ekici’nin dört damarını değiştirdiklerini ifade eden Op.Dr. Hakan Filizoğlu, "Allah'a şükürler olsun ameliyattan sonra bir sıkıntı yaşamadık. Hatta hastamızda 60-70 yaşındaki hastalarımızdan daha iyi performans gördük. Bu hastamızın sol ana koroner lezyonunda çok ciddi bir darlık vardı ve maalesef balon stent şansı yoktu. Doktor arkadaşım Op.Dr. Aşkın Pekbay ile birlikte hastayı değerlendirdik, ameliyatını yaptık. Allah'a şükür hastamızın sağlığı şu anda oldukça iyi. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

“Yaş artık kriter değil”

Daha önce kalp ameliyatına karar verilen hastalarda yaşın önemli bir kriter olduğuna dikkat çeken Op.Dr. Hakan Filizoğlu , "Yaklaşık 20 yıl önce  70 yaşın üzerindeki hastayı direk "ameliyatı yapılamaz' diye kabul ederdik. Şu an öyle bir hale gedik ki; yaş bizim için artık bir kriter değil. 70 yaşındaki hastayı ameliyat ettiğimizde "genç hasta' diyoruz. Oldukça iyi sonuçlar da alabiliyoruz" diye konuştu.

Bypass ameliyatı olmayı kabul eden Ekinci, “ Doktorlarım kalbimdeki darlığın anjio sırasında stent ve balonla tedaviye uygun olmadığını, acilen bypass olmam gerektiğini söylediler. Ben de kabul ettim, kendimi doktorlarım Op.Dr. Hakan Filizlioğlu , Op.Dr. Aşkın PEKBAY ve ameliyathanenin güvenli ellerine bıraktım. Bir haftalık tedavi sürecimde tıbbi ve manevi bakımım çok güzeldi. Şimdi sağlıklı taburcu oluyorum, bu yüzden çok mutluyum, en çok ta yeniden limon ağaçlarımın başına dönebileceğim için seviniyorum ” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.