80 yıllık gelenek

Kızlar Bayramı'nın 3. buluşması Milas'a bağlı Bafa Beldesi’nde gerçekleşti. Bafa’nın 80 yıl önce gerçekleşen geleneği Bafa Kızlar Bayramı değişen belediye başkanı ile 3 yıl önce yeniden başlayarak gelenekselliğini...

80 yıllık gelenek

Kızlar Bayramı'nın 3. buluşması Milas'a bağlı Bafa Beldesi’nde gerçekleşti. Bafa’nın 80 yıl önce gerçekleşen geleneği Bafa Kızlar Bayramı değişen belediye başkanı ile 3 yıl önce yeniden başlayarak gelenekselliğini sürdürmeye devam etti.

Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez'in ev sahipliğini yaptığı 'Kızlar Bayramı'na CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Kadın Kolları temsilcileri ile Çevre İl ve İlçelerden çok sayıda konuk katıldı. Milas İlçe Teşkilatının tam kadro hazır bulunduğu etkinliklerde 80 yıl önce başlayan ve daha sonra unutulan her yıl kurban bayramının üçüncü gününde kutlanan 'Kızlar Bayramı' tekrar yaşatılmaya çalışıldı.

Belediye önünden davul-zurna eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü kasabanın içinden geçilerek pazaryerindeki meydanda son buldu. Burada konuşan Muğla ilinin tek bayan belediye başkanı unvanını taşıyan Zühra Dönmez, "Geçmişini bilemeyen toplumlar geleceğinin yolunu çizmekte zorluk çekerler. Biz tarihi 80 yıl öncesine dayanan geleneğimize tekrar yaşatmak istiyoruz. Çok kısıtlı imkânlarımızla Kızlar Bayramını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu yılki ilginin çok fazla olması bizlerin doğru bir iş yaptığını ortaya koyuyor. Bu geleneğimizi yaşatmaya çalışacağız. " dedi.

Burada yapılan konuşmalardan sonra etkinliğe katılan tüm Bafalı kızlar podyuma çıkarak boy gösterisinde bulundu. Ressam Fatma Ötenen'in “Geçmiş Zaman Olur ki” fotoğraf sergisinden sonra karikatür yarışması yapıldı. Yarışmaya katılan 5 karikatürist adayı birinci ilan edilerek bedava internet kullanım hakkı kazandı. Daha sonra Bafalı kızların giydiği, Giysinin Bafa Yolculuğu, Bafalı Genç Renkler Resim Sergisi, Kuşaktan Kuşağa Harmandalı Halk Oyun Sergisi, İstanbul Muğlalılar Derneği Kültür Ateşesi Bilgin Çakır'ın başkanlığında beldenin gelenekleri, kültürel değerleri üzerine bilgi yarışması düzenlendi.

Kızlar Bayramı'nın akşam bölümünde yeni evlenecek olan Bafalı Kızlar podyuma çıkarak kendilerini gösterdiler. Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk’in de konuk olduğu geceye yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Pazaryerinin tamamen dolduğu konser alanında ilk sahneyi alan sanatçı Muammer Enginsu oldu. Türk Halk Müziği'nin ünlü seslerinden Milaslı sanatçı Makbule Kaya içinde bu etkinliğin ayrı bir önemi oldu. Sanatçı sanat hayatının 40. yılını sahneye ilk adım attığı burada Bafalılarla kutladı.

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.