80 yaşında sinema ile buluşma

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kadınlar günü nedeniyle hiç sinemaya gitmemiş birçok kadın “Hükümet Kadın 2” filmini izleyerek sinema ile tanıştı.Bodrum’a bağlı birçok köyden ve çevre ilçelerden yaklaşık 200 kadın...

80 yaşında sinema ile buluşma

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kadınlar günü nedeniyle hiç sinemaya gitmemiş birçok kadın “Hükümet Kadın 2” filmini izleyerek sinema ile tanıştı.

Bodrum’a bağlı birçok köyden ve çevre ilçelerden yaklaşık 200 kadın sinema ile tanıştı. Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Bodrum Belediyesi'nin katkıları ile hiç sinemaya gitmemiş kadınlar ilk kez sinemaya gitmenin heyecanını yaşadı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bodrum ve çevre ilçelerin köylerinden sinemaya gelen kadınlar “Hükümet Kadın 2” filmini izleyerek keyifli saatler geçirdi. Yöresel kıyafetleri ile sinemayı dolduran kadınlar ilk kez sinemaya geldiklerini ve heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

Bodrum Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Akıncı, gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok ilçede bulunan birçok köyden hiç sinemaya gelmemiş kadınlara sinema keyfini sunmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek “8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir çok köyden hiç Bodrum’u görmemiş, deniz görmemiş ve sinema ile tanışmamış 200’e yakın kadına sinema izleme fırsatı sunduk. Özellikle Hükümet Kadın filmini seçtik. Amacımız kadınlara güçlü bir kadının neler yapabileceğini göstermek" dedi.

Öte yandan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da sinemaya gelerek film izlemeye gelen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Kocadon, kadınların önemine değinerek kadınların bir gün değil, her gün değerlerinin bilinmesini ifade etti. Kadınlar tarafından büyük ilgi gören Kocadon, alkışlarla uğurlandı.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.