80 milyon için İlbank’a

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçenin alt yapı işleri için 80 milyonluk kredi kullanımı için İlbank’a başvuru yaptı.Milas Belediye Meclisi, olağanüstü meclis toplantısında ilçe genelinde alt yapı işleri için 80...

80 milyon için İlbank’a

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçenin alt yapı işleri için 80 milyonluk kredi kullanımı için İlbank’a başvuru yaptı.

Milas Belediye Meclisi, olağanüstü meclis toplantısında ilçe genelinde alt yapı işleri için 80 milyon borçlanma yetkisini Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a verdi.

Bu karara göre, ilçenin kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapı inşaatı yapımı için 80 milyon lira kredi kullanımı için Milas Belediye Başkanlığı İçişleri Bakanlığından izin istedi. Meclis toplantısında Tokat, kredi miktarı yüksek olduğu için Bakanlığın izin verip vermeme konusunda takdir yetkisine sahip olduğunu ifade etmişti. Bakanlık, belediyenin bu talebine kısa sürede olumlu yanıt vererek, kredi kullanmasında herhangi bir engel olmadığını yazıyla bildirdi. Bu gelişme üzerine Başkan Tokat, hazırlanan belgelerle Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bağlı İlbank’a kredi temini için başvurunu yapmak üzere dün Ankara’ya hareket etti.

Kredinin onaylanmasının ardından Türkiye genelinde nüfusu 50 bini geçmiş olmasına karşın altyapı işlerini tamamlamayan tek ilçe unvanındaki Milas, ihale işlemlerinin tamamlanmasının ardından şantiyeye dönüşecek. Altyapı çalışmalarının gelmesi muhtemel doğalgaz şebekesiyle uyumlu yapılması düşünülüyor.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat mecliste yaptığı konuşmada altyapı sorununun artık ötelenemez durumda olduğunu ifade etmişti. Tokat, meclisteki konuşmasında şunları aktarmıştı: “Bu, Milas Belediyesinin tek başına altından kalkabileceği bir yük değil. Mutlaka destek alınması gerekiyor. Biz bugüne kadar yapabileceklerimizi söyledik ve bu süreçte bir mevzuat değişikliği oldu. Su ve kanalizasyon işleri büyükşehire devredildi. Biz seçimlere kadar bunu yapacağız. Seçimden sonra bu görev büyükşehir belediyesinin olacak. Şu andaki sisteme göre seçimlerden sonra belediye ‘alt yapımı yapacağım, ya da alt yapı ihalesi yapacağım’ diyemeyecek.” şeklinde konuştu.

Alt yapı işinin ertelenmesi durumunda Muğla Büyükşehir Belediyesinin, kendisine bağlı turizm beldeleri olan Marmaris, Ortaca, Bodrum gibi ilçelere öncelik vereceğini, Milas’ın ikinci plana atılacağını, bu nedenle hizmetlerin gecikeceğini ileri süren Tokat, “Her ne kadar bu iş seçimden sonra büyükşehir tarafından yapılacak olsa da İller Bankasıyla yaptığımız görüşme neticesinde biz ihale sürecini, kredi sürecini başlatalım. Seçimlere kadar, getirebildiğimiz yere kadar getirelim. Hatta mümkünse yapılabilecekse ihaleyi yapalım. Yani büyükşehir belediye başkanını haklı olarak uyaralım. En azından zaman kaybını önleyelim. Çünkü seçimlerden sonra Milas Belediyesi bunu yapabilir denilirse, büyükşehir yapılanması tam olarak oturmayacağı için elimiz kolumuz bağlanacak.” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.