8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlandı

Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladı. Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği Başkanı Mustafa Gürkan, “Bizim tek istediğimiz Romanların dışlanmaması. Tüm Romanların 8 Nisan Dünya...

8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlandı

Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladı. Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği Başkanı Mustafa Gürkan, “Bizim tek istediğimiz Romanların dışlanmaması. Tüm Romanların 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum” dedi.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladı. Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği Başkanı Mustafa Gürkan, “8 Nisan 1971 yılında farklı ülkelerden toplanan Roman delegelerin katılımıyla gerçekleşen Dünya Roman Kongresinde ayrımcılıkla mücadele işbirliğine teşvik eden kararlar alınmış ve uluslararası Roman Komitesi adı resmiyet kazanmıştır. Komitenin 1990 yılındaki toplantısında 8 Nisan tarihinin Dünya Romanlar Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır” dedi.

“MALESEFKİ BİLİNÇLİ DEĞİLİZ”

Türkiye’de Romanların ayrımcılığa maruz kaldığı belirten Başkan Mustafa Gürkan, “Biz Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği olarak Muğla’da ilçelerimizle beraber tek bir çatı altında toplanmış bulunmaktayız. 300’e aşkın üyemiz var. Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği olarak Roman üyemiz var. Roman arkadaşlarımıza biz derneğimiz olarak elimizden gelen yardımları yapıyoruz. Birçok arkadaşımız Roman ve birçoğu geçimini müzisyenlikten kazanıyor. Maalesef ki Türkiye’de Romanlara ayrımcılık yapılıyor. Gerçek değerde verilmiyor. Şöyle bir durumda var ki Romanlar olmasa Türkiye’nin eğlence sektörü tamamen çöker. Çünkü Roman vatandaşlar müzik sektörünü seçerek bu alanda gelişmeler yaşanmasını sağlamıştır. Siyasi partilerimizde Romanlara gereken değeri vermiyor. Sebebi de şu maalesef ki bilinçli değiliz. Roman vatandaşlarımızın eğitim sorunu var. Muğla’da eğitim sorunu çok fazla yok ama diğer illerde sorun var” ifadelerini kullandı.

“ROMANLARA GEREKEN DEĞER VERİLMİYOR”

Romanların en başta gelen sorunlarının eğitim ve ücretli çalışma olduğunu ifade eden Mustafa Gürkan, “Maalesef ki istihdam alanı yok. Roman diye ayrımcılık yapıldığı için çoğu Roman vatandaş iş bulamıyor. Muğla’da ki Roman vatandaşlara desteklerinden dolayı Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e ve Sosyal Kültürel Daire Başkanı Ünsal Paşalı’ya teşekkür ederiz. Tek şikayetçi olduğumuz konu şu, Romanlara gereken değer verilmiyor. AK Parti ve CHP’nin Roman açılım eylem planları var fakat hiçbir şekilde faaliyete geçirilmiş bir olay yok. Bizim tek istediğimiz Romanların dışlanmaması. Dernek adına da tüm Romanların 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

SİNEM KARAKAYA

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.