8 erkek adaya karşı tek kadın aday

9 bin 126 seçmeni bulunan Emirbeyazit Mahallesi'nde Özlem Çınar, 8 erkek muhtar adayına karşı seçime gidecek. Mahallenin tek kadın muhtar adayı Çınar; "Kendime, iş deneyimime, samimiyetime güvenerek, tanınan değil tanıyan muhtar...

8 erkek adaya karşı tek kadın aday

9 bin 126 seçmeni bulunan Emirbeyazit Mahallesi'nde Özlem Çınar, 8 erkek muhtar adayına karşı seçime gidecek. Mahallenin tek kadın muhtar adayı Çınar; "Kendime, iş deneyimime, samimiyetime güvenerek, tanınan değil tanıyan muhtar olmak istiyorum."dedi.

Özel bir kurumda öğretmenlik yapan Özlem Çınar (32) 9 bin 126 seçmenin bulunduğu Emirbeyazit Mahallesi'nin muhtarı olabilmek için 30 Mart'ta 8 erkek adaya karşı mücadele edecek. Mahallesinde esnaf ve evleri gezerek seçmen ziyaretlerini sürdüren Çınar, 30 Mart'ta mahallesinde tek kadın muhtar adayı olduğunu açıkladı. Mahallesine eksik kalan güzel ve kaliteli hizmetler yapabilmek için adaylığını ilan ettiğini belirten Çınar, mahalleye kadın eli değmesi gerektiğini söyleyerek 8 erkek muhtar adayına karşı seçime gireceğini söyledi.

Aday olmaya, eşi ve komşularının cesaretlendirmesiyle karar verdiğini dile getiren Çınar, "Evli ve bir çocuk annesiyim. Kendime, iş deneyimime, samimiyetime güvenerek, tanınan değil tanıyan muhtar olmak istiyorum.10 yıldır bu mahallede oturuyorum ve mahallemi çok seviyorum. Mahalle muhtarı adayı oldum çünkü mahallede gördüğüm sorunlara müdahale etmek istiyorum" diye konuştu.

Çınar, göreve seçilmesi halinde belediye yönetimiyle iyi ilişkiler içinde bulunup mahalle ve sakinlerinin sorunlarını en seri şekilde çözmeye çalışacağını dile getirdi.

Özel bir kurumda öğretmenlik yaptığına işaret eden Çınar, "4-12 yaş grubunda çocuklara öğretmenlik yapıyorum. Mahallemde tek kadın muhtar adayı benim. Kadınların biraz daha duyarlı olduğuna inanıyorum. Mahallelerde de kadınların çok güzel işler yapabileceğine inanıyorum. Mahallede tek başıma değil mahalle sakinleriyle bunu başaracağımı biliyorum. Bu yüzden hem kendime hem de bu mahallede oturan tüm bireylere güveniyorum. Esnafları tek tek geziyorum. Bunun yanı sıra ev ziyaretlerine de başladım. Olumlu yönde tepkiler alıyorum ve onlarında fikirlerini alıyorum" dedi.

"Kadınlardan destek bekliyorum"

Çınar, özellikle kadın seçmenlerden daha çok destek aldığını, kadın seçmenlerin kadın bir muhtarla daha çabuk iletişim kuracaklarına inandıklarını ifade etti.

Kadınların sorunlarını kadın muhtara daha iyi anlatacaklarına inandıklarını anlatan Çınar, şöyle konuştu:

"Buda tabi beni mutlu ediyor. Çünkü yapacaklarımıza birlikte karar veriyor ve birlikte yapıyoruz. Emirbeyazit Mahallesi'nin 9 bin 126 seçmeni bulunuyor. Projelerimin başında mahalleme muhtarlık binası kazandırmayı düşünüyorum. Bu mahalleye yakışır bir muhtarlık binası olsun istiyoruz. Düşünüyorum diyorum çünkü biz kararı mahalle sakinleriyle vereceğiz. Bunun dışında yaşlılar ve çocuklar yazın ücretsiz satranç, hızlı okuma, resim boyama, yaratıcı drama kursları açmayı planlıyorum. Yaşlılar içinde evde bakım projeleri düşünüyorum. Ev hanımlarının da evde yaptıkları el işi, yiyecek, gıda gibi malzemeleri kermes yoluyla satarak gelir elde etmelerini planlıyorum."

"Azalarımı özenle seçtim"

Mahallede eksikliği hissedilen sosyal etkinlikler bulunduğuna dikkati çeken Çınar, seçilmesi halinde aynı mahallede yaşayan kadınların da kaynaşmalarını sağlamak amacıyla, voleybol turnuvaları, piknikler düzenleyeceklerini anlattı.

Çalışmalarında ve adaylığında en büyük destekçisinin eşi olduğunu belirten Çınar, "Bir değil birden çok sloganım var. Mahallenize kadın eli değecek. Çünkü bir mahalleyi kadın yönettiği zaman daha fazla güzelleştireceğine inanıyorum. Diğer sloganım ise Tanınan değil tanıyan muhtar. Tabiki beni tanıyacaklar ama öncelikle benim mahallemde oturanları benim tanımam gerekiyor. Benim yanıma geldiklerinde isimleriyle hitap etmem gerekiyor. Bunun için tanınan değil de tanıyan muhtar olacağım" ifadelerini kullandı.

Çınar, azalarını da kendisinin belirlemediğini, ev ziyaretlerinde mahalle sakinlerinden bilgi alarak en sevilen kişilerden seçtiğini kaydetti.

Bu haber toplam 496 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.