75 at yarıştı

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında ‘Rahvan At Yarışları’ düzenlendi. Yarışmaya Ege Bölgesi’nin değişik illerinden toplam 75 rahvan at katıldı.Bu yıl 19.su...

75 at yarıştı

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında ‘Rahvan At Yarışları’ düzenlendi. Yarışmaya Ege Bölgesi’nin değişik illerinden toplam 75 rahvan at katıldı.

Bu yıl 19.su düzenlenen ve Rahvan At Yarışları Uğur Mumcu Bulvarı Yayla mevkiinde düzenlendi. At meraklılarının büyük ilgi gösterdiği yarışlar 10 farklı kategoride düzenlendi. Atların yarış esnasında koşması, masa hakemlerinin uyarısına rağmen devam etmesi diskalifiye olmasına neden oluyor.

Muğla Rahvan At Yarışçıları ve Yetiştiricileri Spor Kulübü Başkanı Haluk Çetiner, bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini söyledi. Çetiner, “Yarışlar 10 kategoride yapılıyor. Toplamda 75 at yarışlara katıldı. Federasyona dahil olmadığı için yarışlara katılım biraz düşük oldu. Yarışlara Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Afyonkarahisar gibi illerimizi ve ilçelerinden katılım oldu. En büyük amacımız geleneksel kültürü yaşatmak. Bu ırkı yaşatmamız, geliştirmemiz lazım. Aynı zamanda gelecek kuşaklara bu kültürü aktarmamız için de bu tür yarışlar önemli” dedi.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.