74 yabancı gelin geldi

Fethiye’de 2012 yılında 409 yabancı evlilik gerçekleşirken, bunlardan 328 yabancı çiftin evlenmek için Fethiye’yi tercih ettikleri öğrenildi.7 Türk gelin, İngiltere, Belçika, Avusturya, Almanya ve Yunanistan uyruklu erkeklerle...

74 yabancı gelin geldi

Fethiye’de 2012 yılında 409 yabancı evlilik gerçekleşirken, bunlardan 328 yabancı çiftin evlenmek için Fethiye’yi tercih ettikleri öğrenildi.

7 Türk gelin, İngiltere, Belçika, Avusturya, Almanya ve Yunanistan uyruklu erkeklerle dünya evine girerken, 74 Türk damat da çoğunluğu İngiliz olmak üzere 15 ayrı ülkeden Fethiye’ye gelin getirdi.

2012 yılı içerisinde 409 yabancı uyruklu vatandaş Fethiye’de dünya evine girdi. Fethiye evlilik turizminde yine büyük bir başarıya imza attı. Çoğunluğu İngiliz uyruklu çok sayıda çift evlenmek için 2012 yılında yine Fethiye’yi tercih etti. 2012 yılı içerisinde Fethiye Nüfus Müdürlüğü ve belediye evlendirme memurluklarına 409 yabancı evlilik başvurusu yapılıp, nikahları kıyıldı. Kimi Ölüdeniz, Çalış Plajı ve Göcek manzarasında nikah kıydırırken, kimileri de otel, motel ve turistik tesisleri tercih etti. İkisi de yabancı uyruklu 328 nikahın kıyıldığı Fethiye’de bu çiftlerden birinci sırada İngiltere, daha sonra Almanya, Rusya, Amerika, Belçika, Lübnan ve İrlanda uyruklu vatandaşların sıralandığı öğrenildi.

Fethiye Kaymakamlığı Fethiye Nüfus Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre; gelin Türk, damat yabancı uyruklu olmak üzere 7 çiftin nikahının da kıyıldığı Fethiye’de, Türk kadınların İngiliz, Belçika, Avusturya, Almanya ve Yunanistanlı erkeklerle dünya evine girdiği ve gelin gittikleri öğrenildi. Damadın Türk, gelinin yabancı uyruklu 74 çiftin de Fethiye’de 2012 yılı içinde dünya evine girdikleri kaydedildi. Türk damatların İngiliz, Alman, Avusturya, Rusya, Romanya, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Polonya, Danimarka, Endonezya, Hollanda, Avustralya, Kore ve Çin gelinlerle dünya evine girdikleri öğrenilirken, Türk damatların 15 ayrı ülkeden gelin aldıkları belirtildi. Fethiye’de 2011 yılı içerisinde de 414 çift, Fethiye’de dünya evine girmişlerdi.

Yabancı uyruklu vatandaşların büyük bir bölümü Fethiye’de Türk örf adet ve geleneklerine göre davullu-zurnalı düğünler tercih ederken, bir bölümü de Fethiye’nin ve Ölüdeniz’in eşsiz güzelliklerinde nikah seremonisi ile dünya evine girmeyi tercih etti.

Bu haber toplam 147 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.