700 yıllık cami kışa hazır olacak

Yatağan ilçesine bağlı Turgut Beldesi’nde bulunan 702 yıllık tarihi İlyas Bey Camii üzerinde devam eden restorasyon çalışmalarında büyük ilerleme kaydedildi. Çatısı aktığı için belde halkının su kovalarıyla birlikte...

700 yıllık cami kışa hazır olacak

Yatağan ilçesine bağlı Turgut Beldesi’nde bulunan 702 yıllık tarihi İlyas Bey Camii üzerinde devam eden restorasyon çalışmalarında büyük ilerleme kaydedildi. Çatısı aktığı için belde halkının su kovalarıyla birlikte namaz kılmak zorunda kaldığı caminin kış mevsimine hazır olması planlanıyor.

Yapılan restorasyonun ardından çatısı akmaya başladığı için cemaatin tepki gösterdiği 702 yıllık tarihi İlyas Bey Camii’nde mutlu sona yaklaşıldı.

Bilindiği üzere, Turgut Beldesi’ndeki tarihi İlyas Bey Camii’nde su kovalarıyla birlikte saf tutmak zorunda kalan cami cemaati toplanan imzalarla mağduriyetlerini ilgili mercilere iletmiş, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da meclise sunduğu soru önergesiyle konuyu gündeme getirmişti.

Konu TBMM gündemini de yoğun şekilde meşgul ederken, talebe olumlu yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne gerekli çalışmaların yapılması için talimat vermesinin ardından cami üzerinde yürütülen restorasyon çalışmalarında büyük ilerleme kaydedildi.

Söz konusu cami üzerindeki çalışmaların kısa süre içinde tamamlanmasının planlandığı öğrenilirken, vatandaşlar; “Beldemizin 702 yıllık tarihi camisi kısa süre önce restore edildi ancak, söz konusu çalışmaların ardından çatısı akmaya başladı. Camide yaşanan sorunu kendi imkanlarımızla çözmeye çalıştık ancak tescilli olduğu için herhangi bir girişimde bulunamadık. Bu nedenle topladığımız imzaları ilgili mercilere iletmemizin ardından olumlu yanıt aldık ve caminin aslına uygun olarak restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. Konuyla ilgilenen yetkililere teşekkür ediyoruz. Tarihi İlyas Bey Camii’ne sahip çıkılması mutluluk verici” dediler.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.