7. Altın Sipsi Yarışması yapıldı

1.Dalaman, 13. Göcek Gürsu-Pırnaz Geleneksel Yayla yürüyüşü yörük göçü şenliği sipsi yarışmasıyla sona erdi.6 gün süren yayla yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. 11 Haziran 2015 Perşembe günü Dalaman Belediye...

7. Altın Sipsi Yarışması yapıldı

1.Dalaman, 13. Göcek Gürsu-Pırnaz Geleneksel Yayla yürüyüşü yörük göçü şenliği sipsi yarışmasıyla sona erdi.

6 gün süren yayla yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. 11 Haziran 2015 Perşembe günü Dalaman Belediye önünde başlayan konser ve şenliklerle start verilen yürüyüşe; birçok doğasever, vatandaşlar, sanatçılar ve bilim insanları katıldı. Belediye önünde toplanan Yörükler, kortej yürüyüşü yaparak tören alanına gelip, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşu ve İstiklar Marşı hep bir ağızdan okundu.

  1. Dalaman ve 13. Göçek Gürsu ve Pırnaz Yayla yürüyüşüne Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Kaymakam Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ve Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı J. Kur. Yzb. Erhan Turgut, Antalya-Elmalı Batı Toroslar Yörükleri Derneği, Dalaman Yörük Obaları Derneği, Söğütlüyurt Mahallesi Arap Dede Orta Oyun Ekibi, Muğla Yörük Obası Derneği Başkanı Orhan Akçan, Seydikemer Yörük Obası Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Fethiye Yörük Obası Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Dalaman Yörük Obası Derneği Başkanı Kadriye Efe, Elmalı Batı Toruslar Yörükleri Derneği Başkanı Davut Büyükaldın ve korteje katılan vatandaşlar yer aldı.

Şenliğin finali 16 Haziran 2015 Salı günü Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı Pırnaz yaylasında gerçekleşti. Yürüyüşçülerin, komşu köylerin ve çevre ilçelerden gelenlerin katılımıyla coşkulu bir şekilde yapıldığı, yürüyüş çerçevesinde, Yörüklerin ve yörenin geleneksel çalgısı olan sipsinin gençlere özendirilmesi amacıyla, bu yıl 7.kez altın sipsi yarışması düzenlendi.

Jüri üyeleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hasan Basri Yücedağ, Burdur İl Kültür Müdürü Servet Olpak, Kültür Bakanlığı İzmir Dans Topluluğu sanatçısı Tahsin Duru, TRT sanatçısı Aydın Özdemir ve Müzik öğretmeni Aydın Özdemir yarışmacıları değerlendirdi.

18 yaş üstü ve 18 yaş altı olmak üzere 2 kategoride yapılan yarışmada sipsi sanatçıları sırayla yöreye has önce boğaz, daha sonra teke havaları çaldılar.  Yarışmaya büyüklerde Mehmet Ali Kayabaş, Ömer Erkan, İsmail Türkkan, Murat Hüser; küçüklerde ise Adem Erçetin, Burak Cankara, Çağatay Tunç, Serdar Turan olmak üzere toplam sekiz sipsici katıldı.

Altın sipsi yarışmasının 18 yaş üstü birincisi Mehmet Ali Kayabaş oldu. Ömer Erkan ikinci olurken, İsmail Türkkan üçüncü, Murat Hüser de dördüncü oldu. 18 yaş altında ise Adem Erçetin birinci olurken, Burak Cankara ikinci, Çağatay Tunç üçüncü, Serdar Turan da dördüncü oldu.

Bu haber toplam 374 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.