66 yıldır muhtarlık yapıyor

Fethiye İlçesi’nde 92 yaşındaki 66 yıllık Kesikkapı Mahalle Muhtarı Hasan Şeröz, ilçede yılın muhtarı seçilince Muhtarlar Derneği’nin yaptırdığı plaketi Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık sundu.Yılın Muhtarı seçilmesinden...

66 yıldır muhtarlık yapıyor

Fethiye İlçesi’nde 92 yaşındaki 66 yıllık Kesikkapı Mahalle Muhtarı Hasan Şeröz, ilçede yılın muhtarı seçilince Muhtarlar Derneği’nin yaptırdığı plaketi Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık sundu.

Yılın Muhtarı seçilmesinden dolayı büyük sevinç duyduğunu belirten Muhtar Hasan Şeröz, 14 ay sonra görevi bırakacağını, yeniden aday olmayacağını söylerken, Kaymakam Ekrem Çalık, “Allah ömür verdiği sürece 20 yıl daha hizmet bekliyoruz” dedi.

Fethiye Muhtarlar Derneği’nin yılın muhtarı seçtiği 92 yaşındaki 66 yıllık Kesikkapı Mahalle Muhtarı Hasan Şeröz’e ‘yılın muhtarı’ plaketini vermek için Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Çalış ve bir grup muhtar,  evine gittiler. Kaymakam ve beraberindekileri eşi ile birlikte karşılayan Hasan Şeröz, oldukça duygulandı. Kaymakam Ekrem Çalık, 66 yıldır Fethiye’de mahalle sakinleri tarafından aralıksız muhtar seçilen Hasan Şeröz’e plaketini sunarken, “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın var olsun. Bunun bilinci ile görevimin başındayım. 1946 yılından bu yana aralıksız muhtarlık yapıyorum. Ömrüm varsa 14 ay sonra muhtarlığımı noktalayacağım” dedi.

Kaymakam Ekrem Çalık da “Türkiye’de memuriyet yaş haddi 65 yaştır. Hasan amcamız 92 yaşında ve 66 yıldır muhtarlık yapıyor. İhtilaller, darbeler ve depremlerin olduğu Türkiye’de aralıksız 66 yıl halk tarafından seçilmek kolay bir iş değildir. Muhtar Hasan Şeröz’ün 66 yıllık muhtarlığı belki de Türkiye rekorudur. Uzun ömürler diliyorum. Daha 20 yıl muhtarlık yapabileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Hasan Şeröz’ün sorumluluk duygusu içinde yıllardır mahalle sakinlerinin temsilciliğini yaptığını belirterek, sağlıklı ve uzun ömürler dilerken, Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Çalış da 1942 yılında bu yana yakından tanıdığı Hasan Şeröz’ün devlet adına hizmeti görev edindiğini, 66 yıllık hizmetinden dolayı Fethiye’de yılın muhtarı seçtiklerini söyledi.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.