600 yıllık dostluk kutlandı

600 yıllık Türkiye Polonya Diplomatik ilişkilerinin yıl dönümü, Bodrum’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Türkiye Polonya dostluğunu anlatan serginin ardından Polonyalı müzik grubu Klezmafour tarafından Bodrum’da konser...

600 yıllık dostluk kutlandı

600 yıllık Türkiye Polonya Diplomatik ilişkilerinin yıl dönümü, Bodrum’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Türkiye Polonya dostluğunu anlatan serginin ardından Polonyalı müzik grubu Klezmafour tarafından Bodrum’da konser verildi.

“Eski Dostlar, Yeni Liderler” sloganıyla 600 yıllık Türkiye - Polonya Diplomatik İlişkileri, ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Bodrum’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 600 yıllık Türkiye - Polonya Dostluk Etkinlikleri kapsamında Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ile Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu (BKST) işbirliğinde Bodrum’da bir dizi etkinlik düzenlendi. 20 Haziran Cuma günü düzenlenen etkinliklerde Trafo Bodrum Ali Hakan Aykan Sanat Galerisi’nde açılış kokteyli ile birlikte Polonya - Türkiye dostluk ilişkileriyle ilgili sergi açıldı. Sanatçı Akgün Akova ve Güldem Akıncı’nın “Bir aynada iki ülke: Polonya ve Türkiye” kitabında yer alan fotoğrafların bir bölümü, aynı adı verdikleri sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılış kurdelesini ise Bodrum Belediye Başkan Vekili Güneri Günaydın, Polonya İstanbul Başkonsolos Vekili Radoslaw Wawrzyniak, fotoğraf sanatçısı Akgün Akova ve küratör Gülden Akıncı birlikte kesti. Katılımcılar daha sonra sergiyi gezerek sanatçılardan sergi hakkında bilgi aldı. Sergi 30 Haziran 2014 tarihine kadar görülebilecek.

Etkinlikler aynı günün akşamı Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde Polonyalı gençlerden oluşan müzik grubu Klezmafour’un punk rock tarzını geleneksel Klezmer ve Balkan Müziğiyle harmanlayan konseriyle sürdü. Katılımcılar Klezmafour’un müziklerine alkışlarla eşlik etti. Konsere Bodrum Belediye Başkan Vekilleri Güneri Günaydın ve Abdülmecit Poyraz ile birlikte Polonya’nın İstanbul Başkonsolos Vekili Radoslaw Wawrzyniak ve konsolosluk çalışanlarıyla birlikte vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.