60 yılın ardından mutlu son

Bafa beldesinde bulunan 17 adet mera kapsamındaki evlerin tapuları sahiplerine verilmek üzere Milas Kaymakamı Fuat Gürel ile Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez protokol imzaladı.Bafa beldesinin lbıra Mahallesi Cumhuriyet Caddesi ve...

60 yılın ardından mutlu son

Bafa beldesinde bulunan 17 adet mera kapsamındaki evlerin tapuları sahiplerine verilmek üzere Milas Kaymakamı Fuat Gürel ile Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez protokol imzaladı.

Bafa beldesinin lbıra Mahallesi Cumhuriyet Caddesi ve Şen Sokak üzerinde bulunan ve yaklaşık 60 yıldan bu yana mera kapsamında bulunan evlerin tapuları sahiplerine verilmek üzere Milas Kaymakamı Fuat Gürel ile Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez protokol imzaladı.

Yıllardır Bafalıların en önemli sorunlarından birinin çözülmüş olmasının mutluluğunu yaşadığını belirten Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, evlerin 1974 yılında ilk imar planlarının yapılmasına rağmen tapularının bulunmadığını kaydetti.

Şimdiye kadarki bütün belediye başkanlarının seçim listelerinde ilk sırada aldığını ancak bir çözüme ulaşılmadığını kaydeden Başkan Dönmez, “Kendi doğduğum büyüdüğüm babamın evi de yanı sorunla karşı karşıyaydı. Özellikle de bu yüzden bu sorunu çözümlemek için hırs yaptım. 4,5 yıl boyunca aralıksız bu sorunu çözmek için uğraştık. Hazine şimdi bu evleri bize veriyor. Mutlu sona ermenin mutluluğunu yaşıyorum.”dedi.

Tapuların sahiplerine verilmesi için Kaymakam Gürel’le protokol imzaladıklarını belirten Dönmez, önümüzdeki günlerde Milli Emlak tarafından bir komisyon oluşturulacağını ve parsellerin metrekare birimlerinin belirlenmesinden sonra sahiplere tapuları teslim edilmeye başlanacağını belirtti.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.