58 bin ağacın kesilmesi önlendi

Türkiye’nin en çevreci belediyesi ödülüne layık görülen Fethiye Belediyesi 2015 yılında da rekor kırdı. 4 bin 543 ton ambalaj atığını toplayan Belediye bu sayede 58 bin 820 adet ağacın kesilmesine engel oldu.Fethiye Belediyesi’nin...

58 bin ağacın kesilmesi önlendi

Türkiye’nin en çevreci belediyesi ödülüne layık görülen Fethiye Belediyesi 2015 yılında da rekor kırdı. 4 bin 543 ton ambalaj atığını toplayan Belediye bu sayede 58 bin 820 adet ağacın kesilmesine engel oldu.

Fethiye Belediyesi’nin büyük önem verdiği geri dönüşüm projesi kapsamında yıl boyunca 3 bin 460 ton kağıt, 353 ton plastik, 660 ton cam, 70 ton metal toplanarak ülke ekonomisine kazandırıldı. 189 ton ömrünü tamamlamış lastiği geri dönüşüm projesi kapsamında toplayan Fethiye Belediyesi, 122.283 Kg Co2 (karbondioksitin) atmosfere  salınımının önüne geçerek, hava kirliliğin azaltılmasını da sağladı.

198 bin litre suyun kirlenmesi önlendi

Atık madeni ve bitkisel yağ toplama konusunda da başarılı bir yıl geçiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 198 bin litre  bitkisel atık yağı toplayarak, 198 milyar litre temiz suyun kirlenmesinin önüne geçti. Ayrıca ilçemizde faaliyet gösteren madeni atık yağ üreticilerinden lisanslı firma ve toplama araçları ile 51.581 kg madeni atık yağ bu yıl içerisinde geri dönüştürüldü.

“Bir pil 4m² toprak alanı kirletiyor”

Atık pil konusunda çalışmalarına yeni toplama merkezleri oluşturarak başlayan Fethiye Belediyesi, 151 pil toplama alanı daha yaparak, bu yıl 2 bin 704 kg atık pili geri dönüşüme gönderdi. Bir adet pilin 4m² toprak alanı kirlettiği ifade eden Fethiye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Kıroğlu, kendileri tarafından yapılan geri dönüşüm çalışmaları yanı sıra Fethiyelilerin de bu projeye katılarak sürekli destek verdiğini söyledi. E-Atık sistemiyle de bu yıl büyük başarı elde ettiklerini ifade eden Ali Kıroğlu, 8 ton elektronik atığın lisanslı firmalar aracılığı ile ülke ekonomisine kazandırdıklarını dile getirdi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.