500 öğrenciye eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Muğlaspor Kulübü’nün yaz spor kurslarına katılan yaklaşık 500 öğrenciye obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında...

500 öğrenciye eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Muğlaspor Kulübü’nün yaz spor kurslarına katılan yaklaşık 500 öğrenciye obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında “Sağlıklı Beslenme, Fiziksel Aktivite ve Obezite” konularında eğitim verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Muğlaspor Kulübü’nün yaz spor kurslarına katılan yaklaşık 500 öğrenciye obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında “Sağlıklı Beslenme, Fiziksel Aktivite ve Obezite” konularında eğitim verildi.

Muğla Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen eğitim etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Gülay Özsaraçoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker katıldı.

Muğla Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, 5-7 Ağustos 2014 tarihleri arasında 4 eğitimcinin görev alacağı eğitim çalışmasında amaçlarının bireylere sağlıklı beslenme konusunda bilgi ve tutum kazandırmak olduğunu söyledi.

Sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılması, hareket alışkanlığının arttırılması ve aktif hayat tarzının genç nesillere benimsetilmesini hedeflediklerine vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, “Obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyinin artırılarak bireylerin yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarının teşvik edilmesi, çocuklara okullarda sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak, toplum genelinde obezite ve oluşturduğu sağlık riskleri konusunda farkındalık yaratmak, Sağlık Bakanlığımızcaobezitenin önlenmesine yönelik faaliyetlere hız vermek, belirlenen hedeflere ulaşmak, ihtiyaçlar doğrultusunda yeni hedef ve stratejiler belirlemek ve faaliyetlerin belirli bir çerçevede yürütülmesini sağlamak amacıyla ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ ve ‘ObeziteEylem Planı’ hazırlanmıştır.Bu kapsamda ‘Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite’ konularındatoplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek üzere ‘Beden Kitle İndeksi’ ve ‘Hareket Et’ adlı iki kamu spotu ile ‘porsiyon küçültme’ ve ‘günde 10 bin adım atıyoruz’ başlıklı afiş, bilboard gibi iletişim materyalleriyle tüm yurtta ‘Obezite Mücadele Hareketi’ kampanyasıbaşlatıldı” dedi.

“Yok artık cips kola, meyve sebze kolkola” “Dengeli beslen, sağlam olsun beden”, “Nerde hareket, orada bereket” şeklindeki sloganlarıyla bu kampanya hızla yürütülmekte olduğunu bildiren Sağlık Müdürü Dr. Tekin,  düzenlenen etkinliğin Muğlaspor Kulübü’nün yaz spor okullarına katılan yaklaşık 500 öğrenciye obezite ile mücadele doğrultusunda “Sağlıklı Beslenme, Fiziksel Aktivite ve Obezite” konularında bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak üzere planlandığını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.