50 yıllık su hasreti bitti

Muğla'da 50 yıldır sağlıklı içme suyu sıkıntısı çeken merkeze bağlı Çırpı ve Meke köyleri, KÖYDES kapsamında yapılan 705 bin TL'lik yatırımla sağlıklı içme suyuna kavuştu. İçme ve kullanma suyunu yıllardır sarnıçlardan...

50 yıllık su hasreti bitti

Muğla'da 50 yıldır sağlıklı içme suyu sıkıntısı çeken merkeze bağlı Çırpı ve Meke köyleri, KÖYDES kapsamında yapılan 705 bin TL'lik yatırımla sağlıklı içme suyuna kavuştu. İçme ve kullanma suyunu yıllardır sarnıçlardan karşılayan köylüler, projenin hayata geçmesiyle su sevinci yaşadı.

İki köyün içme suyu açılışına Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, İl Genel Meclis üyeleri, Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, İl Özel İdare yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Vali Fatih Şahin, 50 yıldır içme suyu sıkıntısı çeken köyün suya kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek; “Su hayattır. Hayatımızın en önemli parçalarından birisi sudur. Mevki ve makamları işgal etmemizin sebebi de vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Ben susuzluğun ne demek olduğunu yaşayan birisiyim. 30 yıl önce Afyon’da bulunduğum zaman cami bahçelerinden ya da 2-3 kilometre uzakta bulunan çeşmelerden eve güğümlerle bidonlarla su taşımının ne demek olduğunu biliyorum. O yüzden KÖYDES kapsamında önceliğimizi hep içme suyuna verdik. Yıllardır sağlıklı içme ve kullanma suyu bulamayan vatandaşlarımız bundan sonra artık susuzluk çekmeyecek” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise susuz ve yolsuz köy kalmaması için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek; “Bu köyler benim çocukluğumun geçtiği köyler. Yıllardır yeterli ve sağlıklı içme suyu bulunmayan bu köylerimize su getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle yaz aylarında benim köyümde dahi su akmadı. Bugün uzun bir aradan sonra suyu akıtmanın sevincini yaşıyoruz. Başbakanımızın özellikle takip edilmesini istediği konuların başında su geliyor. Kaç para tutarsa tutsun mutlaka vatandaşın suya kavuşturulmasını istiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Proje kapsamında Çırpı köyünün günlük 40 ton su ihtiyacına karşılık Meke köyünde açılan kuyularla 170 ton su aktarılmakta. Meke köyü yukarı mahallesinin su ihtiyacı da açılan bir başka kuyudan karşılanmakta. İki proje 705 bin liraya mal olurken, 90 gün içinde tamamlandı.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.