50 yıldır beklenen baraj

Yatağan’da 50 yıldır beklenen Girme Barajı’nın temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atıldı.Muğla’nın Yatağan İlçesinde 21 bin 500 dekar alanı sulayacak olan Girme Barajı olmak üzere toplam 20 tesisin...

50 yıldır beklenen baraj

Yatağan’da 50 yıldır beklenen Girme Barajı’nın temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atıldı.

Muğla’nın Yatağan İlçesinde 21 bin 500 dekar alanı sulayacak olan Girme Barajı olmak üzere toplam 20 tesisin temeli Orman ve Su İşleri bakanı Prof.Dr Veysel Eroğlu tarafından atıldı.

Girme Barajı’nın temeli Yatağan kapalı Spor Salonunda düzenlen törenle Tele Konferans sistemiyle gerçekleşti. Törende  ayrıca Çaybükü Köyünde  122  aileye Orman Bölge Müdürlüğünce  tahsis edilen içersine fıstık çamı, badem ve ceviz ekili alanların kura çekimi yapıldı tören sonunda vatandaşlara binlerce, değişik fidan dağıtımı yapıldı. Eroğlu kendisini karşılayan halk oyunları ekibini kutladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yüksekliği 71 metre, 12-75 milyon küp su depolama kapasitesi olan, 21 bin 500 dekar alanı sulayacak olan Girme Barajı 35 milyon 890 bin liraya mal olup 2016 yılında tamamlanacak.

Törende konuşan  Eroğlu; ‘Bu gün burada toplam 20 tesisin açılışını yapıyoruz. Bu tesisler toplam 131 milyon 715 bin liraya mal olacak. Ayrıca 51 yeni tesisin müjdesini veriyorum. Biz sizlere hizmetkâr olmak için yola çıktık. Sloganımız, ‘Milleti yaşat ki Devlet yaşasın’ dır.  Muğla’ya en çok yatırımı Bakanlığımız yaptı. Sayın Başbakanımız IMF’ye rest çekti borçları ödedi enflasyonu düşürdü.  Milletten aldığımızı millete veriyoruz’ dedi

Törende, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif  Özkaldı, Muğla Valisi Mustafa Güvençer, Muğla Milletvekili Prof Dr. Ali Boğa’a birer konuşma yaptılar. Törene, Muğla Milletvekili Prof.Dr. Yüksel Özden,  AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mansur Harmandar, Yatağan belediye Başkan adayı Mustafa Toksöz  Daire Amiri, çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.