5 KİŞİYE HAYAT VERECEK

Geçtiğimiz Pazar günü geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Menteşe’nın tanınmış isimlerinden 47 yaşındaki Meftun Söymen’in organları  5 kişiye hayat verecek. Beyin ölümü gerçekleşen Meftun Söymen’in...

5 KİŞİYE HAYAT VERECEK

Geçtiğimiz Pazar günü geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Menteşe’nın tanınmış isimlerinden 47 yaşındaki Meftun Söymen’in organları  5 kişiye hayat verecek. Beyin ölümü gerçekleşen Meftun Söymen’in ailesi tarafından bağışlanan karaciğer, akciğer, böbrek ve kalbi İstanbul ve İzmir’de nakil bekleyen 4 vatandaşa nakledilecek.

Pazar günü Menteşe’deki evinden çıktığı sırada geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılan Menteşe’nin tanınan simalarından Meftun Kuaförün sahip ve işletmecisi 47 yaşındaki Meftun Söymen tedavi gördüğü hastanede bütün müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altında bulunan Meftun Söymen’in Pazartesi günü saat 14.30 sularında beyin ölümü gerçekleşti. Organ Nakil Koordinatörlüğü  yetkilileri ile Söymen’in eşi ve çocukları ile yapılan görüşmeler sonucu organlarından akciğer, karaciğer, böbrek ve kalbi bağışlandı.

Dün öğleden sonra İzmir ve Ankara’dan gelen uzmanların katılımı ile bağışlanan organlar alındı. Organlar ekipler vasıtası ile önce ambulansla Dalaman Havalimanına oradan da hava ambulansı ile İzmir ve İstanbul’a götürüldü. Bağışlanan organlardan karaciğer İzmir Kent Hastanesi, böbrek İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, akciğer İstanbul Yedikule Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp ise İstanbul Koşuyolu Hastanesine götürüldü. Organlar bu hastanelerde nakil bekleyen 4 hastaya tekrar hayat verecek.

Organ nakli ile ilgili olarak bilgi veren Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, Söymen’in eşi ve çocuklarının zor ama bir o kadar kutsal bir görev karar verdiklerini belirterek, “Hastamızın dün itibariyle beyin ölümünün gerçekleştiğini ve Organ Nakil Koordinatörümüz vasıtasıyla da aileyle ilk temaslar kurulmaya başlanmış , organ naklinin ne kadar önemli olduğu, dini açından da herhangi bir sıkıntının olmadığını ailesine ifade edilmiş. Bunun üzerine hastanın yakınları hastanın organlarını bağışlamak için rıza göstermişler. Bağış sonucu şifa bekleyen 4 hastamız tekrar hayata tutunacak. “dedi.

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.