5 KAZAN AŞURE DAĞITILDI

Yatağan Belediyesi ‘Anneler Günü’ Geleneksel Aşure Etkinliği Açık Pazar yerinde yapıldı. Etkinlikte hazırlanan 5 kazan aşure halka dağıtıldı. Etkinlik öncesi Şehit annesi ve eşleri de ziyaret edildi.Yatağan İlçesinde...

5 KAZAN AŞURE DAĞITILDI

Yatağan Belediyesi ‘Anneler Günü’ Geleneksel Aşure Etkinliği Açık Pazar yerinde yapıldı. Etkinlikte hazırlanan 5 kazan aşure halka dağıtıldı. Etkinlik öncesi Şehit annesi ve eşleri de ziyaret edildi.

Yatağan İlçesinde daha önceki yıllarda Çamlık’ta yapılan etkinlik bu yıl hava muhalefeti dolaysıyla Açık Pazar yerinde yapıldı. Etkinliğe binlerce vatandaş katıldı. Burada konuşan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık; “Annelerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Bizleri ne zorluklarla yetiştirdiklerini biliyoruz. Kurtuluş savaşını annelerimizin katkılarıyla kazandık. Özellikle Şehit Annelerimizin buradan yürekten saygılarımı sunuyorum. Tüm anneler yılın annesidir.”dedi.

Katılan annelere karanfil dağıtılan etkinlikte Belediye Kadın Komisyonu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyesi Bakiye Sökmen tarafından günün önemini belirten konuşmalar yapıldı şiirler okundu.

Şehit anneleri unutulmadı

Etkinlik ile aynı güne denk gelen Anneler Günü dolaysıyla da Yatağan Kaymakamı Veli Biçer, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İ. Kamil Kıspet, Belediye Başkanı H.Haşmet Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül ve Müftü vekili Cemil Çamcı’dan oluşan heyet  Şehit annesi ve eşlerinin evlerine giderek ziyaret ettiler.

Ziyaretlerde, 1997 yılında Muş’un Varto İlçesinde şehit olan Piyade astsubay Engin Yalçın’ın annesi Hatice Yalçın ve 1994 Yılında Hakkâri Çukurca’da Şehit olan J. Er Güngör Çetinkaya’nın eşi Ayşe Çetinkaya’nın evlerine gidilerek sohbet edildi.

Şehit annesi Hatice Yalçın; “Yavrum 2 yıllık komutan iken şehit oldu o gözümün önünden hiç gitmiyor, Ancak Vatan Sağ olsun sizler sağ olun, beni arayıp sormanız yeter. Uzun zamandır şehit haberi gelmiyor inşallah bundan sonra hiç şehit haberi gelmez, ziyaretiniz beni çok memnun etti.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.