5 ayda 42 kilo verdi

Fethiye ilçesinde 35 yaşındaki Sedat Ünal, geçirdiği tüp mide ameliyatıyla 5 ayda 42 kilo vermeyi başardı.Fethiye'de bir medya kuruluşunda çalışan 2 çocuk babası Sedat Ünal, aşırı kilolardan dolayı hem sağlık anlamında...

5 ayda 42 kilo verdi

Fethiye ilçesinde 35 yaşındaki Sedat Ünal, geçirdiği tüp mide ameliyatıyla 5 ayda 42 kilo vermeyi başardı.

Fethiye'de bir medya kuruluşunda çalışan 2 çocuk babası Sedat Ünal, aşırı kilolardan dolayı hem sağlık anlamında hem de psikolojik olarak sıkıntılı bir sürece girdi. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvuran Sedat Ünal, ilk önce Endokrin uzmanına tedavi oldu. Gerekli inceleme ve tetkiklerin ardından tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nde Doç.Dr. Nurullah Bülbüller'e başvuran Sedat Ünal tüp mide ameliyatı oldu. Kademeli olarak kilo vererek 5 ayda 140 kilogramdan 98 kilograma düştü.

5 ay gibi bir sürede 42 kilo veren Sedat Ünal, ameliyat olmaktan korktuğunu, fakat Doç.Dr Nurullah Bülbüller'in deneyimi, sıcak yaklaşımı nedeniyle bu korkusunu yenerek ameliyat olduğunu söyledi. Ünal "Küçüklüğümden bu yana kiloluydum. 140 kiloya ulaşınca çevremde tüp mide ameliyatı olan kişilerden etkilenerek, bu ameliyatı düşünmeye başladım. İlk önce ailem biraz korktu ama çalıştığım kurumdaki müdürlerim mesai arkadaşlarım destek oldular. Yaklaşık 3 ay boyunca araştırdım. Doç.Dr Nurullah Bülbüller'e ameliyat olmaya karar verdim. Hayatımın en doğru kararlarından birisi oldu. Doktorumun yaklaşımı nedeniyle korkularımı da yendim. Ameliyattan sonra 5 aylık bir süreçte 42 kilo vermeyi başardım" dedi.

Sağlık sorunlarına da değinen Ünal "Benim ameliyattan önce sağlık sorunlarım oluşmaya başladı. Hem psikolojik olarak, hemde genel olarak sağlık sorunlarım oldu. Kilodan dolayı iş hayatınızda da kısıtlamalar başlıyor. Her alanda sıkıntılar çekiyorsunuz. Ameliyattan sonra bu sorunlarımı da aştım" ifadelerini kullandı.

Ameliyatın riskleri konusunda konuşan Sedat Ünal "Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatında riskleri var. Hiç araştırmadan, psikolojik olarak hazır olmadan ameliyat olmak çok doğru değil. Ayrıca doktor faktörü bence çok önemli. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çok başarılı doktorlar var. Bu ameliyatın riskleri hakkında bilgilendiriliyorsunuz. Hiçbir riski yok demek yanlış olur. Ameliyattan sonrada mutlaka doktorların tavsiyelerine ve verdiği diyet programına birebir uymak lazım" dedi.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.