46 işyeri Hanutçuluktan kapatıldı

Marmaris ilçesinde, hanutçulukla mücadele kapsamında Mayıs ayından beri 46 işyeri geçici süreyle mühürlendi.Turizmin kronik sorunu hanutçuluk sektöre darbe vuruyor. Muğla’yı ziyaret eden turistlerin şikayetleri arasında ilk...

46 işyeri Hanutçuluktan kapatıldı

Marmaris ilçesinde, hanutçulukla mücadele kapsamında Mayıs ayından beri 46 işyeri geçici süreyle mühürlendi.

Turizmin kronik sorunu hanutçuluk sektöre darbe vuruyor. Muğla’yı ziyaret eden turistlerin şikayetleri arasında ilk sırayı alan hanutçulukla ilgili Muğla Valiliği 2014 yılı için yeni önlemler aldı. Hanutçuluk yapan işyerlerinin tespiti ve denetimi amacıyla ekipler kuruldu.Yeni oluşturulan özel tim, hanutçuluk yapan işyerlerini görüntüleyip gerekli idari cezanın uygulanmasıyla ilgili çalışma yürüttü.

Marmaris’te hanutçuluk yapan işyerleri hem özel tim hem de mobese kameraları tarafından tespit edildi. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü, hanutçuluk yapan işyerleriyle ilgili tutanak tutarak bunları komisyona gönderdi. Hanutçuluk komisyonu, Mayıs ayı başından itibaren bugüne kadar Marmaris Merkez, Armutalan ve İçmeler’de 46 işyerini 1, 3 ve 15 gün süreyle kapattı. Bunlardan 8 işyeri 1 gün, 31 işyeri 3 gün, 4 işyeri de 15 gün süreyle mühürlendi.

Marmaris Kaymakamı Kamil Köten, hanutçulukla mücadele konusunda İHA'ya özel açıklama yaptı. Uyarıları dikkate almayan işyerlerinin süresiz kapatılacağını kaydeden Köten, sezon başında Muğla Valiliği İl Turizm Koordinasyonu toplantısı gerçekleştirildiğini ve bu toplantıda hanutçulukla mücadele kararı alındığını hatırlattı. Marmaris’te hanutçuluğa karşı sıfır tolerans gösterdiklerini belirten Köten, "Hanutçuluk yapan işyerleri Marmaris turizmine zarar veriyor. İşyerlerine, hanutçuluk yapan çalışanlarını daha kaliteli bir hizmette kullanmalarını öneriyoruz. Dördüncü kez hanutçuluk yapan işyerlerinin ruhsatlarını iptal ederek kapatılacak" dedi.

Marmaris’te, 2014 yılı turizm sezonunda İlçe Turizm Müdürlüğü’ne turistlerden en çok hanutçulukla ilgili şikayet geldiği bildirildi.

Bu haber toplam 46 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.