40 bin öğretmen atanacak

Geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Menteşe ilçesinde  hizmete giren Lider Akademi öğretmen adayları için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri semineri düzenledi. 5 Mayıs’ta başlayan seminer 14 Mayıs’ta...

40 bin öğretmen atanacak

Geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Menteşe ilçesinde  hizmete giren Lider Akademi öğretmen adayları için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri semineri düzenledi. 5 Mayıs’ta başlayan seminer 14 Mayıs’ta sona erecek.

Geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Menteşe ilçesinde  hizmete giren Lider Akademi  öğretmen adayları için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri semineri düzenledi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda gerçekleşen seminere öğretmen adayları katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi  Öğretim Görevlisi ve Yargı Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Can Oktaylar, öğretmen adaylarına Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atama politikası, sınavın kapsamı, puanlama sistemi, ders çalışma teknikleri, soruların yapısı ve özellikleri konularında bilgi verdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi  Öğretim Görevlisi ve Yargı Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Can Oktaylar, Milli Eğtim Bakalığı’nın 2014-2015 eğitim yılındaki öğretmen ihtiyacının 110 bin olduğunu 2014 yılı Ağustos ayında 40 bin atama, 2015 yılı Şubat ayında ise 15 bin atama yapılacağını söyledi.

KPSS sınavına girecek adaylara sınav esnasında yapılması gerekenleri anlatan Oktaylar; “ Soruları iki defa okumamalısınız, bir defa okuyup anlayıp işaretleyeceksiniz. Sınavda mutlaka kalemle oynayarak parmaklarınızı kullanın.  Soruları okurken dudaklarınızı mırıldatmayın sizi yavaşlatır. Beş dakikada bir göz bebeklerinizi küçültün. On beş dakikada bir mutlaka derin derin doğru nefes alıp verin. Soru kitapçığına hakim olalım. Soruyla inatlaşmayalım” diye konuştu.

5 Mayıs’ta başlayan KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri semineri 14 Mayıs’ta sona erecek.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.