4 yılda 10 milyon tl yatırım

Muğla merkeze bağlı Yerkesik beldesine son 4 yılda 4 milyon TL’si kamu yatırımları 6 milyon TL’si de belediye yatırımları olmak üzere toplam 10 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirildi.Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf...

4 yılda 10 milyon tl  yatırım

Muğla merkeze bağlı Yerkesik beldesine son 4 yılda 4 milyon TL’si kamu yatırımları 6 milyon TL’si de belediye yatırımları olmak üzere toplam 10 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirildi.

Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Belediye Sosyal Salonunda düzenlenen halk gününde 2009-2013 döneminde beldede gerçekleştirilen belediye çalışmalarını değerlendirdi. Toplantıya Belediye Meclis Üyeleri, Belediye personeli, Eski Belediye Başkanlarından Cenap Özsoy, köy ve mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Slayt eşliğinde belediye çalışmalarını anlatan Yusuf Demirci, Yerkesik beldesini köylerden ayırmadıklarını ve köyleri ile bir bütün olarak gördüklerini söyledi. Göreve geldiklerinde üç şeye dikkat ettiklerini ve bu doğrultuda davrandıklarını belirten Demirci, “ Zamanı, insanı ve ekonomiyi iyi kullandık. Beldenin acil çözüm bekleyen sorunlarını aciliyet sırasına göre çözdük. Yerkesik için ortak akıl, ortak düşünce ürettik. Meclisimizde alınan bütün kararlar hep oybirliği ile alındı. “dedi.

Hizmetleri anlattı

Belediye yatırımlarını ayrıntılı bir şekilde katılımcılara anlatan Demirci, “ İlk olarak su şebekemi artık yeterli gelmiyor eskimesinden dolayı zaman, emek, para ve su kaybı yaşanıyordu. Kısa bir süre içinde projesini hazırladık ihaleye çıktık ve inşaat başladı. Yüklenici Firma Koran İnşaat tarafından taahhüt edildiği sürede bitirildi ve kusursuz olarak teslim edildi. 53 km’lik isale hattına yeni yerleşim alanları ve yayla mevkiine de aldık. Bu çalışmamızı 50 yıl sonrasını hesap ederek yaptık. Bunun yanında yeni su kaynakları da bulduk, bununla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Artık Yerkesik beldesinin su sıkıntısı tamamen ortadan kalkmıştır.

Geçen 4 yıl boyunca beldemizin içinden ve çevresinden geçen dereler su taşkınlarını önlemek amacıyla ilgili daire ile işbirliği içinde ıslah edildi. Pazar yerine yeni düzenlemeler yapılırken özellikle yaz ayları düşünülerek serinletme sistemi kuruldu. Araç parkımız arazöz, çöp kamyonları, vidanjör, kepçe, çok kullanım amaçlı çift kabin, yol temizleme ve süpürme araçları ile güçlendirildi. Beldemize mobese sistemi kuruldu. Beldemizde bulunan toplam 37 cadde ve sokakta parke kaplama çalışmaları gerçekleştirildi ve devam edecek. Beldemizdeki elektrik hatlarının 3’te 2’lik bölümü AYDEM’in yürüttüğü çalışmalarla yeraltına alındı. Bu çalışmalar önümüzdeki dönemlerde de devam edecek ve hatların tamamı yeraltına alınacak. Yine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli ve ortaklaşa olarak birçok ulusal ve bölgesel spor organizasyonlarının yapılabileceği Stadyum yapımı gerçekleştirildi.

Kanalizasyon büyükşehire kaldı

Kanalizasyon sistemi ve arıtma tesisinin ise bütün projeleri ve ödenekleri hazır hale getirildi. Fakat yoğun ve sürekli inşaat çalışmalarından dolayı beldemiz halkına nefes aldırmak istedik. Zaten süre de kalmadı. Bu yüzden bu yatırımı her şeyi hazır vaziyette büyükşehire devrettik. Yerkesik beldesi belediyenin 120 taşınmazı, tamamlanmış altyapı çalışmaları ile büyükşehire devredilecek. “dedi.

Geçen 4 yıl boyunca rutin belediyecilik hizmetleri ve yatırımlar yanında yöre halkının sosyal ve kültürel yaşamına yönelik olarak da bir çok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirci; “ Bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesi. Bu konuda çiftçilerimizin ve yetiştiricilerimize yönelik olarak çeşitli alanlarda bir çok kursların açılmasına ön ayak olduk. Yine kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kursları açılmasını sağladık. Sokak hayvanlarının sürekli olarak kontrol ve kısırlaştırılması çalışmalarını yürüttük. Yöremizin önemli organizasyonlarının başında gelen boğa güreşlerine her sene önemli katkılar sağladık. Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivalini hayata geçirdik ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleştireceğiz. Üç aşamalı olan bu festival bu yıl unutulmaz sanatçımız Barış Manço anısına düzenlenecek. “diye konuştu.

Geçen süre içinde belediye ve kamu yatırımları olmak üzere beldeyi çok önemli yatırımların yapıldığının altını çizen Demirci, “ İlk olarak beldemize semt poliklinikleri yapıldı. Daha sonra poliklinikler yine bütün ilimize ve civar illere de hitap edecek olan Adli Tıp Kurumuna dönüştürüldü. Orman İşletme şefliklerimizin yeni hizmet binaları inşa edildi. 112 Acil İstasyonu inşa edildi. AYDEM çalışmaları gerçekleştirildi ve devam ediyor. Bütün bu kamu yatırımlarının tutarı ise yaklaşık 4 milyon TL civarında. Bu yatırımların yanında personel giderlerimizin dışında yaklaşık 6 milyon TL tutarında da belediye yatırımlarımız gerçekleştirildi. Ben şahsım ve yöre halkım adına bu hizmetlerin ve yatırımların beldemize gelmesinde büyük katkı ve emekleri olan başta Sayın Milletvekilimiz Yüksel Özden olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum”dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.