4 günde 8 bin imza toplandı

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi tarafından kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için başlatılan imza kampanyasında 4 günde 8 bin imza toplandı.Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi tarafından, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele...

4 günde 8 bin imza toplandı

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi tarafından kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için başlatılan imza kampanyasında 4 günde 8 bin imza toplandı.

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi tarafından, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, ülkemiz genelindeki kadınlara yapılan şiddetin sona ermesi için Perşembe günü başlattıkları imza kampanyası sona erdi. 4 gün boyunca devam eden etkinlik, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde ve sahil bandında gerçekleştirildi. Toplam 8 bin kişi imza atarak “Kadına yapılan şiddete hayır diyoruz” dedi. Toplanılan imzalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilecek.

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Kader Şarlak, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele günü kapsamında yapılan imza kampanyası ile ilgili olarak Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde basın toplantısı düzenledi. Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Şarlak, Kadına Şiddetle Mücadele kapsamında yapılan kampanyaya siyasi partiler ve Sivil Toplum Örgütleri ile vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiklerini ve 4 gün süren imza kampanyasında 8 bin imza topladıklarını belirtti. Yoğun bir katılım ile yapılan basın açıklamasında Bayanlar başlarına siyah duvak takıp ellerinde “Kadın Dine Alet Olmasın, Çocuk Gelinlere Hayır, Kolaysa Üçüncüyü Sen Doğur, Benim Bedenim Benim Kararım, Şiddete Hayır, İstediğim Zaman İstediğim Kadar Doğururum, Bizimde Aklımız var” yazan dövizlerle çocuk gelin olaylarını da protesto ettiler.

“Yıllardır mücadelemizi sürdürüyoruz”

Toplanan bu imzaların Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderileceğini ve kadına uygulanan şiddetin önüne geçmek mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Fethiye Belediye Kadın Meclisi Başkanı Kader Şarlak “Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü. İsteriz ki, bu günler olmasın. Ama bu günler her zaman hayatımızda var. Biz Kadın Meclisi olarak yıllardır şiddetin önüne geçmek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm ülkelerde her geçen gün artmakta olan, hiçbir zaman kadına yönelik şiddetin bitmemesi nedeniyle kadınların ruh ve beden sağlığı ciddi derecede tehdit edilmektedir. Kadınların ruh sağlığını etkileyen en temel iki faktör ise şiddete maruz kalması ve yoksulluğa itilmesidir. Çocukluk döneminden başlayarak kadınlara önce babaları, daha sonra erkek kardeşleri sonra ise sevgilileri ve birlikte oldukları kişiler ile daha sonra da eşleri tarafından çeşitli şekillerde şiddet uygulanmaktadır. Biz bu nedenle Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi olarak Perşembe günü başlatmış olduğumuz imza kampanyasını tamamladık. Perşembe günü başlayan imza kampanyamızda 8 bine yakın imza topladık. Toplanan bu imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisine göndereceğiz. Kadına yönelik şiddet davalarında uygulanan haksız tahrik indirimleri derhal kaldırılmalıdır. Şiddet gören ve ölümle tehdit edilen kadınların yasal haklarını kullanabilmeleri için hukuksal destek sağlanmalı, bunlara nasıl ulaşabileceği de sivil toplum örgütleri tarafından onlara gösterilmelidir. Kadın şiddete maruz kaldığı zaman ilk gittiği yer sağlık kuruluşları ve kolluk kuvvetleridir. Bu nedenle burada çalışanların şiddete maruz kalan kadını anlamaları adına hizmet içi eğitim seminerlerine alınmalıdır. Biz Kadın Meclisi olarak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların yaşam haklarının bir an önce garanti altına alınması için başta devlet kurumları olmak üzere tüm üniversite ve eğitim kurumları, basın yayın organları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde ciddi ve kapsamlı bir şekilde eylem planı hazırlaması, gerekli tüm adımların hızla atılması ve fiili olarak yaşama geçirilmesini istiyoruz. Bunun yanında bizler şuanda başımıza taktığımız siyah duvağı asla takmak istemiyoruz ve çocuk gelinlere hayır diyoruz” dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.