4 bin 500 öğrenci mezun oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemi mezuniyet töreni Üniversite Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapıldı.Törene, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir,...

4 bin 500 öğrenci mezun oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemi mezuniyet töreni Üniversite Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

Törene, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu ve Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Dekanlar, Yüksekokul Müdürleri, daire amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Bir eğitim-öğretim yılını daha tamamlamış bulunuyoruz. Dört yıl önce birer fidan olarak aldığımız sevgili öğrencilerimizi, yorucu ve uzun bir eğitim-öğretim süreci sonunda mezuniyet durumuna getirdik. Onlar, bugün pırıl-pırıl geleceğe güvenle bakan gözleri ve gülümseyen mutlu yüzleriyle başarılarının karşılığı diplomalarını almak ve yeni bir hayata merhaba demek üzere bekliyorlar. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda ülkemize yaklaşık 5 000 yetişmiş yeni genç kazandırmaktan sevinçli, gururlu ve mutluyuz. Üniversiteler artık sadece kendi iç dünyalarına kapanarak etkin bir eğitim öğretim, araştırma ve geliştirme ortamı oluşturamazlar. Üniversitelerin görüş alanı, ufuk çizgisinin de ötelerini kapsayacak genişlikte olmalıdır. Böyle bir görüş alanına sahip olmak; dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, bilgiye ulaşan, onu geliştirerek, çoğaltarak paylaşan ve uluslararası düzeyde yetkin bireyler yetiştirmek için gerekli olan adımları atmak üzere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, uluslararası nitelikte mezun verme, rekabete açık bir üniversite olma, öğrenci ve öğretim elemanı değişimini artırma, uzaktan eğitimi yaygınlaştırma ve hayat boyu sürekli eğitimi hayata geçirme konusunda gerekli reformları yaparak ulusal ve uluslararası yarışta daha ön sıralara yükselmeyi kararlılıkla sürdürmektedir” dedi.

Mezun olan öğrencilere de seslenen Rektör Harmandar, “Dört yıl önce aramıza katıldınız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversiteli oldunuz. Bu bilim merkezinde okumak, bu sevgi ocağında bulunmak ve nihayet buradan mezun olmak bir ayrıcalıktır. Unutmayınız ki, ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Muğla’da üniversite eğitimi almak yine başka bir ayrıcalıktır. Artık, bundan sonra roller değişti, görev ve sorumluluklar yer değiştirdi. Yeni bir hayat başlıyor. Bu sebeple, bundan sonraki yaşantınızda, Üniversite hayatında kazandığınız bilgi, görgü, beceri ve yetkinliklerinizle gerek ulusal, gerekse uluslararası zeminlerde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini temsil ederek, birer örnek şahsiyet olacaksınız. Sizler, her biriniz Fakülteniz ya da Yüksekokulunuzun birincisi, ikincisi veya üçüncüsüsünüz, yani sizler bugün lidersiniz. Geleceğin lideri olarak bugünkü heyecanınızı, azminizi ve inancınızı kaybetmeyiniz” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.