35 bin Türkmen şenlikte buluştu

Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılmasını amaçlayan ve Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından bu yıl 6’ınca kez düzenlenen “Yörük Türkmen Şenliği”, renkli görüntülere sahne oldu.Son üç yıldır Yılanlı yaylasında...

35 bin Türkmen şenlikte buluştu

Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılmasını amaçlayan ve Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından bu yıl 6’ınca kez düzenlenen “Yörük Türkmen Şenliği”, renkli görüntülere sahne oldu.

Son üç yıldır Yılanlı yaylasında gerçekleştirilen Yörük Türkmen Şenliği’ne ilgi her geçen yıl artarak devam ediyor. Suriyeli Türkmenler, Irak Türkmen Cephesi, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Yunanistan ve Kırım’ın katılım gösterdiği Muğla 6’ıncı Yörük Türkmen Şenliği’ne yurt içinden de 38 ilin Yörük Türkmen Dernekleri katıldı. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, “Bu yılki etkinliğimizi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle ortak gerçekleştirdik. Amacımız Yörük Türkmen geleneğini yaşatmak ve gençlerimize bu geleneği miras bırakmak. Bu yılki Yörük Türkmen şenliğimize yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 35 bin kişi izlemek için Yılanlı yaylasına geldi” dedi.

Şenlikte yöresel halk oyunları gösterisi, yerel sanatçılar, konuk ülkelerin milli oyunları sergilendi.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan trafik karmaşası Jandarma trafik ekiplerinin aldığı önlemler ile bu yıl yaşanmadı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.