33 YILLIK KOLEKSİYON MERAKI

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Toparlar Mahallesi’nde yaşayan Hasan Hüseyin Avcıoğlu (51), 18 yaşından bu yana para koleksiyonu yapıyor. Turizm işinde olduğu için farklı milletlerden gelen paraları koleksiyon yaptığını...

33 YILLIK KOLEKSİYON MERAKI

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Toparlar Mahallesi’nde yaşayan Hasan Hüseyin Avcıoğlu (51), 18 yaşından bu yana para koleksiyonu yapıyor. Turizm işinde olduğu için farklı milletlerden gelen paraları koleksiyon yaptığını söyleyen Avcıoğlu, 100’ün üzerinde ülkenin parasını elinde bulunduruyor. Dünyadaki tüm ülkelerin parasına sahip olmak isteyen Avcıoğlu, “Koleksiyonumu evlatlarıma miras olarak bırakacağım” dedi.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Toparlar Mahallesi’nde yaşayan, Kaptan Dinlenme Tesisleri sahibi 51 yaşındaki Hasan Hüseyin Avcıoğlu, çocukluğundan bu yana para koleksiyonu yapıyor. İlk olarak pul koleksiyonu yapan daha sonra farklı ülkelerin paralarını merak etmeye başlayan Avcıoğlu, turizm işinde olduğu için farklı milletlerden gelen paraları koleksiyon yapıyor.

Turistlerle çalıştığı için yabancı paralara merak duymaya başlayan Avcıoğlu, 100’ün üzerinde ülkenin parasını biriktirdi.  “Ölünceye kadar bu koleksiyonu çoğaltmak için çaba harcayacağım” diyen Hüseyin Avcıoğlu, “Hedefim dünyanın bütün ülkelerinin parasına sahip olmak” dedi. Avcıoğlu, koleksiyonunu evlatlarına miras olarak bırakacağını da belirtti.

“YERLİ VE YABANCI KAĞIT VE MADENİ PARALARI BİRİKTİRİYORUM”

Hasan Hüseyin Avcıoğlu, bu işi severek yaptığını söyleyerek,  “Ben aslen Konya Seydişehir doğumluyum. Yaklaşık 35 yıldır Muğla’da yaşıyorum. Köyceğiz Toparlar Mahallesinde Kaptan Dinlenme Tesisleri sahibiyim. 1987 yılında Marmaris’te otelde çalıştım. O dönem yabancı turistlerle çalıştım. O günlerde farklı paralar dikkatimi çekti ve koleksiyon için 1988 yılında para toplamaya başladım. Önce pul koleksiyonum vardı sonra ondan vazgeçip paraya yöneldim. Yerli ve yabancı kağıt ve madeni paraları biriktiriyorum” şeklinde konuştu.

“TARİH BOYUNCA ÇIKAN PARALARI SAHİP OLMAK İÇİN ÇABA HARCIYORUM”

1970’li yılların paralarının mevcut olduğunu söyleyen Avcıoğlu, “Koleksiyon yapmamın sebebi ise çalıştırmış olduğum Kaptan Dinlenme Tesisleri olarak yabancı turizim firmaları ile çalışıyor olmamamdır. Dolayısıyla çok farklı milletler geliyor bende bunu değerlendiriyorum. 1987’den bu yana turizmin için de olmamız bu koleksiyon işinde ilerletti. Yaklaşık 1970’li yılların paraları mevcut. Bazı yabancı paralar daha eski olabilir. Şuan 100’ün üstünde ülkenin parası mevcut. Hedefim ise dünyanın bütün ülkelerinin parasına sahip olmak. Milletimizde tarih boyunca çıkan paraları sahip olmak için çaba harcıyorum. Ölünceye kadar bu koleksiyonu çoğaltmak için çaba harcayacağım ve evlatlarıma miras olarak bırakacağım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.