“CHP’li belediyeler taşeronlaşıyor”

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, özelleştirme ve taşeronlaşmaya karşı çıkan CHP’li belediyelerin bir çoğunun belediye hizmetlerini satın alma adı altında taşeronlaşmaya götürdüğünü söyledi.AK Parti Menteşe...

“CHP’li belediyeler taşeronlaşıyor”

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, özelleştirme ve taşeronlaşmaya karşı çıkan CHP’li belediyelerin bir çoğunun belediye hizmetlerini satın alma adı altında taşeronlaşmaya götürdüğünü söyledi.

AK Parti Menteşe İlçe divan toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirme safhasında sendikalara destek vermek için giden CHP’li Belediye Başkanlarının taşeronlaşmanın baş mimarları olduğunu söyledi. Öztürk, CHP’li sosyal demokrat belediyelerin şu anda çatır çatır taşeronlaştığını ileri sürdü.

Öztürk yaptığı açıklamada, “Yatağan Termik santrallinin özelleştirmesi imzalandı. Orada iki yüzlülük var. Nasıl ki 2010 referandum seçimlerinde olduğu gibi birileri kapınıza gelerek referanduma hayır deyin diye baskı yaptı ise ve daha sonra 2014’de halk Cumhurbaşkanı seçiyor diyerek bizim çatı adayımıza destek verin dediyse, aynı şekilde Yatağan’daki özelleştirme sürecinde o iki yüzlülük devam ediyor. AK Parti’nin doğru yaptığı işleri aleyhimize önümüze koyuyorlar. Muğla’daki Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere söyledikleri biz söz var. ‘Biz taşeronlaşmaya ve özelleştirmeye karşıyız’ diyorlar. Ama bakıyorsunuz 200 küsur insanı havuza koyuyorlar. Havuza neden koyuyorlar biliyor musunuz? Daha ucuz taşeron işçi çalıştırmak için. Hizmet satın alma adı altında CHP’li belediyeler şu anda bütün birimlerde taşeronlaştığını biliyor musunuz? Çöp, park, bahçe işlerinde taşeron işçiler çalışıyor. Benim işçiye ihtiyacım yok diyerek işçileri havuza atıyor, diğer taraftan da belediyenin şirketleri için işçi alıyor. Şu anda Büyükşehir dahil, tüm CHP’li belediyeler çatır çatır taşeron işçi çalıştırıyor. Ama sendikalara destek vermek için giden Belediye başkanlarından birisinin çıkıp da ‘Taşeronlaşmaya karşıyız’ dediğini duydunuz mu? Belediye başkanları kendileri taşeron işçi çalıştırırken, diğer taraftan ‘özelleştirmeye hayır’ demenin bir anlamı yok. Bu işçileri de tazminat vermemek için ayda bir işten çıkartıyor sosyal demokrat anlayış. Biz istiyoruz ki söylediği ile yaptığı bir olan ve herkese eşit davranan bir yönetim olsun. Önümüzdeki süreçte inşallah siyasi rant devşirmeyen yönetimler sizlerin desteği ile işbaşına gelecek. Bizim şu anda vatandaşlarımıza ‘bunları siz seçtiniz, ne haliniz varsa görün’ deme gibi de bir lüksümüz yok” dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.