300 yıllık mirası bölüşemiyorlar

Bodrum ilçesine bağlı Mumcular beldesinde bulunan 550 varisi bulunan arsaların için toplantılar devam ediyor.Bodrum'un Mumcular beldesi Güvercinlik köyünde 300 yıllık mirasın, varisleri yine bir düğün salonunda toplandı. Osmanlı...

300 yıllık mirası bölüşemiyorlar

Bodrum ilçesine bağlı Mumcular beldesinde bulunan 550 varisi bulunan arsaların için toplantılar devam ediyor.

Bodrum'un Mumcular beldesi Güvercinlik köyünde 300 yıllık mirasın, varisleri yine bir düğün salonunda toplandı. Osmanlı Mirasları uzmanı olduğunu söyleyen Tuncay Barın'ın girişimleri ile başlayan davada yeni gelişmeler oldu. Hacı Hüseyin Ağa ya ait arazilerde, tapu kaydında düzeltim davasının sonuçlanması üzerine düğün salonu önünde önce davul zurna çaldılar daha sonra kurban kestiler. Mirasçılar davanın biran önce sonuçlanmasını ve haklarına düşen paylarının belirlenmesini bekliyor. Yedisinden yetmişine çoluk çocuk dedelerinin mirasını almak için toplanan murisler kendilerine ait olduğu kesinleşen yeni araziler içinde aralarından seçecekleri bazı kişilere satış yetkisi vermeyi kabul etti.

Dava sürecinde yeni ortaya çıkan araziler bulduklarını söyleyen Tuncay Barın, Salı günü bu araziler içinde noterden satış yetki belgesi alacaklarını söyledi. Barın, 300 yıllık Hacı Hüseyin Ağa'nın günümüzde yaşayan ve veraset yolu ile mirasçısı olan yaklaşık 600 kişi ile başlayan mahkeme sürecinde ilk olarak 80 parselde mirasçıların haklarını tescilleyen mahkeme kararını düğün salonu duvarlarına astı. Tuncay Barın yaptığı açıklamasında şunları söyledi: "Kesinleşmiş Güvercinlik mahkeme kararlarını duvarlara astık. Toplam rayiç bedellerini, emlak vergi borçları tamamen ödendi. Bu astığımız toplam 12 kişiye ait mahkeme kararları, diğerleri de peyder pey gelecek. 80 küsur parselin şu anda mahkeme kararları kesinleşmiş vaziyette. Tapu tescil için müraacatını yapıcaz. Bunun dışında yine aynı sülaleye ait 12 tane daha parsel bulduk. Bu parsellerle teknik bilgileri, tapudaki maliklerin isimlerini gerekse uydu kayıtları, pafta olmak üzere astık. Bu toplantıda gelin etmeyin eylemeyin, ortaklığın giderilmesi davasında esas alınacak parseller değil. kimse kimsesinin malını kurtarmaz. Bunlarla alakalı içlerinizde seçeceğini 2 kişilik varislerden birini ilan ettiğiniz kişilere de satış yetkisi verin. Böylelikle de biz bunları güncelleyelim. Normal yollardan satalım toplantısı yapıyoruz"

Tuncay Barın, murisler ile yaptığı toplantı öncesi yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu sülallenin malı Güvercinlik içinden başlıyor. Pınarlıbelen mevkiine kadar olan havza bizim diyorlardı. Ve haklı çıktılar. Yaklaşık 40 dönüm civarında. Dönümüne 30-40 TL 1milyon 200 bin TL değerinde mahkeme yoluyla satıldığı taktirde mirasçıların eline az para geçeceği için normal yollardan satışını yapılmasını öneriyoruz. Varislerden iki kişiye yetki verin, satışını yapalım. Gelen hasılatı Normal yollardan taksim edelim. Aklın yolu bir olurda yetki verirler ve ellerine güzel paralar geçer. Bugün astığımız haritalar 84 parseldeki mirasçıları ilgilendiriyor"

Toplantı sonunda murisler aralarından seçecekleri bazı kişilere noter aracılığı ile satış yetkisi vermeyi kararlaştırdılar.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.