300 metrelik resim sergisi

Ula ilçesinde 8 ayrı okuldan toplam 80 öğrencinin resimlerinden oluşan 300 metre uzunluğundaki resim sergisi sokakta sergilendi.Ula ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen resim şenliğinde 8 okuldan 80 öğrenci tarafından yağlı boya...

300 metrelik resim sergisi

Ula ilçesinde 8 ayrı okuldan toplam 80 öğrencinin resimlerinden oluşan 300 metre uzunluğundaki resim sergisi sokakta sergilendi.

Ula ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen resim şenliğinde 8 okuldan 80 öğrenci tarafından yağlı boya ve pastel boya ile yapılan yaklaşık 300 metre uzunluğundaki resim sokakta sergilendi.

Ula ilçe merkezi başta olmak üzere mahallelerdeki toplam 8 ortaokuldan 80 öğrencinin hazırladığı 300 metre uzunluğundaki resim sergisi, vatandaşların da ilgisini çekti. Ula Atatürk ortaokulu Müdürü Ömer Şarlak, “Ula’da ilk defa resim şenliği düzenledik. Şenliğin teması ‘Doğa ve insan’ üzerine. Resimler, çocuklarımızın serbest çalışmaları. Bu çalışmaların bir kısmı okullarında, bir kısmını da canlı olarak iki saatlik bir sürede ürettiler. Şimdi de sergiliyoruz. Yaklaşık 300 metre uzunluğunda bir resim uzunluğu var. 8 okuldan öğrenci var. İlk defa Datça başlattı. Datça’ya alternatif değil, bir katkı için bundan sonraki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Ula Atatürk Ortaokulu Resim Öğretmeni Ayşin Ercan ise, “Ula’ya bağlı 8 okul ile birlikte güzel bir etkinlik hazırladık. 80 kadar öğrencimiz ile resim şenliği sabah saat 09.00’da başladı. Öğrenciler resimlerini çizdiler ve sonunda canlı bir sergi yaptık öğrencilerimiz ile. Bundan sonraki yıllarda da devam ettirmek ve geleneksel hale getirmek istiyoruz. Resimlerimiz doğa ve insan konulu. Doğa ile insanın ne kadar iç içe olduğunu, yaşam koşullarında yine insan ve doğa ayrılmaz birer parça olduğunu betimlemek istedik” dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.