2B arazilerinde indirim

Muğla ve ilçelerini de yakından ilgilendiren ve gündeme geldiği günden bu yana çeşitli tartışmalara konu olan 2B arazilerinin hak sahiplerine intikalinde son dakika gelişmesi yaşandı. Bilindiği gibi hak sahibi vatandaşların başvuru...

2B arazilerinde indirim

Muğla ve ilçelerini de yakından ilgilendiren ve gündeme geldiği günden bu yana çeşitli tartışmalara konu olan 2B arazilerinin hak sahiplerine intikalinde son dakika gelişmesi yaşandı. Bilindiği gibi hak sahibi vatandaşların başvuru süreleri uzatılmıştı. AK Parti, alım gücü zayıf olan hak sahipleri için indirime gidiyor. Yüzde 20 oranında indirim öngürülen Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildi. Buna göre alım gücü zayıf olan vatandaşlar 400 metrekareye kadar olan arazilerini 7 bin TL yerine 5 bin TL ödeyerek hak sahibi olabilecekler. 400 metrekarenin üzerinde olan arsa bedelleri ise önceki uygulamada olduğu gibi 7 bin TL üzerinden ödeme yapılarak intikali gerçekleştirilecek.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, konu ile ilgili Kanun Teklifi’nin Meclis’e gönderildiğini bildirerek, "2B kangren olmuş bir meseleydi 2B alanları devletin mülkü ama devlet buralara su götürmüş. 1960'dan bu yana bu işi çözmeye çalıştı çözemedi. Yeni bir kanun tasarısı teklif edildi. Biz de uygun görüş verdik çok küçük parseller var. Adam fakir fukara onlarla ilgili ilave bir tenzilat daha yapılacak. Bazen 10 dönüm işgal eden var. Onlar da parasını versin. Kentsel dönüşümde bu para harcanacak. Hükümet büyük bir kangreni çözüyor. Rayiç bedeli yüksek bulanlar almayabilir." dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.