“27 Mayıs utanç günüdür”

27 Mayıs ihtilalinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, “ 27 Mayıs Türk demokrasi tarihinin en acı günlerinden biridir. 27 Mayıs demakrasi tarihimizin utanç günü olarak...

“27 Mayıs utanç günüdür”

27 Mayıs ihtilalinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, “ 27 Mayıs Türk demokrasi tarihinin en acı günlerinden biridir. 27 Mayıs demakrasi tarihimizin utanç günü olarak hatırlanacaktır. 27 mayıs Türk Milleti için matem günüdür. Bir daha ad altında olursa olsun demokrasi dışındaki her müdaheleye lanet okuma günüdür. Demokrasi şehitlerimizi bir kez daha anıyor, mekanları cennet olsun diyorum” dedi.

CHP’lilere cevap

Basın toplantısında geçtiğimiz hafta CHP İl Başkanı ve CHP’li il genelm meclis üyeleri tarafından yapılan açıklamalara da cevap veren Nihat Öztürk, “ Öncelikle Özel İdare tarafından verilen yıkım kararları ve kesilen cezalar, onların söylediği gibi AK Partililer tarafından köylülerin evlerinin yıkılıyor algısı oluşturma çabalarının belgeleriyle böyle olmadığını ispatlamış basını ve kamuoyuna sunmuştum. Ancak bu belgeleri hem basında hem de CHP’lilerin cevaplarında göremedim. Sanırım gözden kaçtı. Kentin kanaat önderlerini bu konuda duyarlığı olmaya davet ediyorum.

Arasta restorasyonunun nasıl yapıldığı ve ödeneğinin hangi kaynaklardan sağlandığını sormuştum. Bu konuda da bilgi kirliliği ve algılama yanlışlığının kasıtlı oluşturulmaya çalışıldığını düşünmekte idik. Bunun için konuya vurgu yapmıştık.

CHP il başkanının ve il genel meclis başkanı ve vekilinin sürekli olarak AK Parti sahilleri pazarlıyor ve kaçak yapılaşmaya izin veriyor türünden kara propaganda yapması ve bu konuda sanki köylünün evini yıkıyor ve ceza kesiyor zenginin ise yanında oluyor tarzında bir algı oluşturma çabasında olduklarından bu konuyu gündemimize almıştık.

Şimdi tekrarlamak istiyorum. CHP yönetiminin her zaman yaptığı gibi iki yüzlü siyasetini tekrar paylaşıyorum. Yıkım ve ceza kararları hem yakın tarihli olup hem de oybirliği ile kendileri tarafından alınmıştır. Bu konuları kamuoyunun takdirine sunuyorum. Görülsün bakalım köylünün evi başına yıkan kimlermiş, köylüye cezaları kesenler kimlermiş.

Arasta restorasyonu ile ilgili de sayın belediye başkanımızı hep böyle halka doğruları söylerken görmek istiyoruz. Bize göre tarihi arasta restorasyonu muğla’ya yapılan 409 yıllık CHP iktidarına rağmen, Muğlamız için iktidarımızın  özverili çabaları ile en güzel eserlerden biridir. Ama keşke bu nezaketini ve inceliğini “ 12Yılda Muğla’ya Ne Yaptık” kitapçığında da gösterseydi.

Bir diğer konu olan “ AK Parti sahilleri pazarlıyor ve kanunsuz yapılaşmaya izin veriyor ve yandaşlara peşkeş çekiyor” gibi çirkin ve dayanaksız iddialarda bulunmuşlardı. Kamuoyunu yanlış bilgilendirerek partimizi karalamaya yönelik bu çirkin algı ve iddiaya karşı bu konuda elinde bilgi ve belge olan herkesle birlikte hareket etmeye ve halkımızın çıkarlarını korumak üzere hukuki yollarda dahil olmak üzere AK Parti olarak biz varız. Gerçekler ortaya çıksın” dedi.

CHP yöneticilerini rahatsız etmeye devam edeceğiz

2014 yerel seçimlerini kazanıncaya kadar hem Muğla belediyesini hem de CHP yönecilerini rahatsız etmeye devam edeceklerini ifade eden Öztürk, şunları söyledi: “ Biz 40 yıllık ezberi bozmaya devam edceğiz. Bir il başkanının nasıl konuşacağını öğretceğine ve değişik ithamlarda bulunacağına önce kendi genel başkanlarının TC Başbakanına yaptığı hakaretleri ve ağıza alınmayak sözleri yorumlasın. Benim söylediklerim sizin genel başkanızın söylediklerinin yanında çok masum kalır. Belediye başkanımız hukuki yollara başvuracağını söylemiş, buyurun durmayın sizden korkan namerttir”

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.