27 köy susuzluktan kurtuldu

MUSKİ Genel Müdürlüğü, kurulduğu tarih olan 31 Mart 2014 yılından bu yana il genelinde 27 susuz mahalleyi suya kavuşturdu.Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanması ile birlikte 31 Mart 2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir...

27 köy susuzluktan kurtuldu

MUSKİ Genel Müdürlüğü, kurulduğu tarih olan 31 Mart 2014 yılından bu yana il genelinde 27 susuz mahalleyi suya kavuşturdu.

Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanması ile birlikte 31 Mart 2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, kurulduğu günden bu yana susuz mahallelere yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. İl genelinde “Susuz Hiçbir Mahalle Kalmayacak” sloganı ile çalışmalarına devam eden MUSKİ Genel Müdürlüğü, bu kapsamda iki buçuk yıllık süreç içerisinde 27 susuz mahalleye su götürdü.

Su sorununu en çok çeken ve birçok susuz mahallenin bulunduğu Seydikemer İlçesinde 14 Mahallenin suya kavuştuğunun altını çizen Ülgen, “Engebeli doğa koşulları ve zorlu arazi şartlarının olduğu Seydikemer İlçemiz, içme suyu alt yapısı açısından eksik bir bölgemiz. Bu nedenle öncelikle bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek acil su ihtiyacının olduğu susuz mahalleleri belirledik. 2 buçuk yıl gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştirdiğimiz projeler ve hayata geçen çalışmalarımız sayesinde Seydikemer İlçemizde 14 susuz mahalleye su verdik. Dere Mahallesi Güz Mevkii, Sahilceylan Mahallesi, Karaköy Mahallesi, Çukurceylan Mahallesi, Bayir Mahallesi Armutağacı ve Araplar Mevkii, Arsa Mahallesi, Çökek Mahallesi Boyağacı Mevkii, , Korubükü Mahallesi Okkabazlar Mevkii, Çaltılar Mahallesi, Yaka Mahallesi Üçpınarlar Mevkii, Boğaziçi Mahallesi, Dodurga Mahallesi Bel Mevkii bölgeleri artık çeşmelerinden rahatça su içebiliyor” dedi.

“Fethiye’de bir çok bölge suya kavuştu”

Tüm il genelinde devam eden çalışmaların yoğun olarak Seydikemer ve Fethiye İlçelerinde sürdüğünün altını çizen Ülgen, Fethiye İlçesinde önemli bölgelerin suya kavuştuğunu belirtti. Ülgen, Fethiye gibi su kaynakları açısından zengin bir bölgenin 2016 yılında susuz bölgelerin olmaması gerektiğini vurgularken, “Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda hemen bu bölgeler için çalışma başlattık. Ovacık Mahallesi Mendos Mevkii, Yakacık Mahallesi, Yanıklar Mahallesi Karataş Mevkii, Esenköy Mahallesi Bademli Mevkii, Faralya Mahallesi, Kayaköy Mahallesi Kınalı Mevkiilerine su götürerek bizim için üzüntü ve utanç kaynağı olan susuzluk problemini çözdük” diye konuştu.

Ayrıca Milas İlçesinde, Pınar Mahallesi Ağzıgeniş Mevkii, Fesleğen Mahallesi, Yoğunoluk Mahallesi Daşlıcan Mevkii, Sarıkaya ve Ketendere Mahalleleri.

Menteşe Özlüce Mahallesi Eşkiyalar Mevkii, Yerkesik Mahallesi Göçenler Mevkii, Meke Mahallesi Marçal Mevkii su götürülen diğer bölgeler.

Projeler devam ediyor

Göreve geldiklerinde yaptıkları araştırmalar sonucu, Muğla genelinde büyük bir içme suyu ve alt yapı sorunu olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Öncelik olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda susuz mahallelerin sorununu çözmeye odaklandık. Bu kapsamda bölgesel olarak yürüttüğümüz çalışmalar sonucu 27 susuz mahalle ve mevkiinin su sıkıntısını çözdük. Kurulduğumuz gün İlçe Belediyeler ve diğer kuruluşlardan toplam1.7 Milyar TL borç devralıp Türkiye’nin en borçlu su idaresi konumuna geldik. Bir yandan bu borçların ödemesini yaparken bir yandan da yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İl Özel İdaresi 2012-2013 yılları içerisinde su ile ilgili 16 Milyon TL’lik yatırım yaparken biz MUSKİ olarak sadece 2015 yılında 44 Milyon TL’lik yatırım yaptık. 2016 yılının kalan kısmı ve 2017 yılı içerisinde de tespit ettiğimiz susuz mahalleler için çalışmalarımızı tamamlayıp projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Muğla gibi Ülkemizin gözde kentlerinden birinde içme suyu gibi bir sorunun olmaması gerektiği bilinciyle en kısa sürede susuz mahallelerin sorununu çözeceğiz” dedi.

“Yaşam kaynağı suya yatırım yapıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2014 yılında Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra su ve kanalizasyon ile ilgili kötü bir tablo devraldıklarını, buna rağmen kısa zamanda Muğla genelinde vatandaşların en önemli ihtiyacı olan suyla ilgili önemli yatırımlar yaparak günümüzde hiç suyu olmayan 27 mahalleyi suya kavuşturduklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Büyükşehir olmadan önce Muğla genelinde su ve kanalizasyonla ilgili alt yapı çalışmalarını inceledik. Muğla’nın içme suyu ve alt yapı ile ilgili çok büyük yatırımlara ihtiyacı var. İlçe belediyelerden devredilen borçlarla Türkiye’nin en borçlu 3.belediyesiyiz. Bütün bunlara rağmen Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak Muğla genelinde su ve alt yapı ile ilgili çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyor, yatırımlar yapıyoruz. Muğla gibi bir coğrafyada göreve başladığımızda suyu olmayan köylerimiz vardı. Bugüne kadar suyu 27 köyümüzü içme suyuna kavuşturduk. Bunun yanı sıra içme suyu hatları eskiyen birçok mahallemizde hat yenileme çalışmaları yaparak su sıkıntısı çekilmesinin önüne geçtik. Sağlıklı su vermek için İl genelinde tüm içme suyu depolarının bakım onarımını tamamladık. Ayrıca sürekli su sağlamak amacıyla tüm depolarımızdaki pompaların ve su gözlerinin bakımlarına aksatmadan devam ediyoruz.  Vatandaşlarımızın memnuniyeti ve bizlere teşekkürü bizim için yeterli.” dedi.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.