Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda vatani görevini yerine getiren askerler, kırsal arazilerde yetişen yabani zeytinleri aşılayarak toplumun yararına sundu.Datça Hava Radar Mevzi Komutanı Albay Erdal Maviş, askerliğin yanında...

Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda vatani görevini yerine getiren askerler, kırsal arazilerde yetişen yabani zeytinleri aşılayarak toplumun yararına sundu.

Datça Hava Radar Mevzi Komutanı Albay Erdal Maviş, askerliğin yanında sosyal faaliyetlere verdiği destekle de askerliğin sadece vatanı korumak olmadığını kanıtlamayı başarıyor. Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı tarafından arazilerde yabani olarak yetişen zeytin ağaçlarından 725 yabani zeytin ağacını aşılayarak toplumun hizmetine sundu.

Garnizon Komutanı Albay Erdal Maviş, yaptığı açıklamada; geçen yıl 154 adet zeytin ağacını aşılandıklarını ve bu yıl ise hedef büyülterek sayıyı 725 adede çıkardıklarını söyledi. Birlikte görev yapan 60 er ve erbaşa da bu eğitimi verdiklerini belirten Maviş, birlik içinde aşılanmayı bekleyen yüzlerce yabani zeytin ağacı olduğunu ve aşılama faaliyeti ile eğitim faaliyetini önümüzdeki yılda devam ettireceklerini kaydetti.

Erdal Maviş, Datça Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüyle birlikte daha çok yabani zeytin ağacının aşılanması amacıyla çalışma başlatmak için girişimlere başladıklarını belirterek, “Amacımız Datça’da yabani zeytin bırakmamak” dedi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.