2500 kişiye istihdam sağlanacak

Muğla’da tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi için geniş katılımla hayata geçirilmeye hazırlanan Seydikemer Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi çalışmaları kapsamında Muğla Heyeti Ankara’da yoğun...

2500 kişiye istihdam sağlanacak

Muğla’da tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi için geniş katılımla hayata geçirilmeye hazırlanan Seydikemer Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi çalışmaları kapsamında Muğla Heyeti Ankara’da yoğun görüşmelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve Muğla’yı temsilen Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ‘la birlikte Muğla STK temsilcileri katıldı. Toplantı konusunda bilgi veren Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak “30 Kasım’da 4’üncüsü düzenlenen Ege Ekonomik Forumu’nda projemiz Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli tarafından onaylanmıştı. Bugün de Sayın Bakanımızla başta Sayın Valimiz Orhan Tavlı olmak üzere kalabalık bir heyetle Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin detaylarını görüştük” dedi.

Proje sayesinde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Seydikemer Çobanisa Mahallemizde 1200 dönümlük arazi üzerinde bu projemizi hayata geçireceğiz. 400 milyon TL’lik bir yatırımdan söz ediyoruz. 25 bin hayvan büyükbaş hayvana ev sahipliği yapacak tesiste hayvancılık adına her şey olacak. Yem fabrikası, et işleme, süt işleme tesisleri, biyogaz üretim tesisi, hayvan hastanesi, bakıcı tesisleri sosyal alanlar, güneş enerjisi üretimi vb. bu proje ile 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Gerek Muğla için gerekse bölgemiz için önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Yoğun gündemi arasında Muğla’ya zaman ayıran ve projemize yakın ilgi gösterdiği için Tarım ve Orman Bakanı Sn. Dr. Bekir Pakdemirli’ye Muğla adına çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

MUSTAFA AKTAŞ

Bu haber toplam 176 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.