25 yıldır kimliksiz yaşıyor

Turizmin göz bebeği Marmaris’te 25 yıldır kimliksiz bir yaşam süren sara hastası genç kız ailesinin kendisini yalnız bırakamaması nedeniyle yetkililerden kimlik bekliyor.Mardin’den İzmir’e, İzmir’den de Marmaris’e göç...

25 yıldır kimliksiz yaşıyor

Turizmin göz bebeği Marmaris’te 25 yıldır kimliksiz bir yaşam süren sara hastası genç kız ailesinin kendisini yalnız bırakamaması nedeniyle yetkililerden kimlik bekliyor.

Mardin’den İzmir’e, İzmir’den de Marmaris’e göç eden Ramazan Bağı, Hisarönü Değirmenyanı mahallesinde 25 yıl önce dünyaya gelen kızı Kadriye olumsuz yaşam koşulları nedeniyle Sara hastalığına yakalandı. Baba Ramazan bağı, kızının hastalığı ile ilgilenirken nüfusa kaydını yaptıramadı. Sara rahatsızlığı nedeniyle sağılık kuruluşlarından kimliği olmadığı için yararlanamayan Kadriye Bağı’nın ailesi hem kimlik konusunda, hem de rahatsızlığı nedeniyle yardım bekliyor.

Baba Ramazan Bağı, kızı Kadriye Bağı’yı kimliği olmadığı için Devletin hiçbir sosyal ve sağlık hizmetinden yararlandıramadığını belirterek, “Ekonomik olarak durumumuz iyi değil. Kızımın sara hastalığı sonrası kimlik çıkartamadım. Birkaç defa girişimde bulundum fakat başaramadım. Şu anda kızım 25 yaşında ve kimliksiz. Hiçbir sağlık kuruluşunda tedavi ettirme imkânım yok. Çünkü benim kızım yaşıyor ama nüfus kimlik kartı olmadığı için yaşamıyor. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyorum” dedi.

Hisarönü Köyü Değirmenyanı mahallesinde derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veren Bağı ailesi kendilerine devlet elinin bir an önce uzanması için yardım bekliyor.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.