24 yıllık başkan yine seçildi

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kedi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulunda 24 yıldan bu yana aralıksız başkanlık yapan İsmail Başoğlu iki liste ile gidilen seçimde 502 üyenin 490’nının oyunu alarak 4 yıl süre ile yine başkanlığa...

24 yıllık başkan yine seçildi

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kedi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulunda 24 yıldan bu yana aralıksız başkanlık yapan İsmail Başoğlu iki liste ile gidilen seçimde 502 üyenin 490’nının oyunu alarak 4 yıl süre ile yine başkanlığa seçildi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda yapılan olağan genel kurula bin 975 üyeden 502'si katıldı. Divan başkanlığını Aydın-Muğla Esnaf Bölge Birlik Başkan Yardımcısı Süleyman Can, başkan yardımcılığını da Ortaca Esnaf Kooperatif Birlik Başkanı Hüsamettin Karaşahin’in yaptığı kongrede başkanlığa 6 dönemdir başkanlık yapan İsmail Başoğlu ile 163 nolu Fethiye Servis Kooperatif Başkanı Muhammet Bağış aday oldu.

Kongreyi Aydın Muğla İlleri Bölge Birlik Başkanı Necip Saraç’ın yanı sıra Muğla ve İlçeleri ve Kefalet Kooperatif başkanları, siyasi parti başkanları ve üyeleriyle 502 üye izledi. Toplantının açılışında Başkan İsmail Başoğlu yıllara göre ortakların kullandığı plasmanlar hakkında bilgiler aktardı. Fethiye olarak 2011 yılında 6,5 trilyon, 2012 yılında 10 trilyon plasman dağıttıklarını belirten İsmail Başoğlu 2013 yılındaki hedefin 15-16 trilyon lira olduğunu söyledi. Başkan İsmail Başoğlu 2012 yılı faaliyet raporu hakkında bilgiler aktarırken 2012 yılı içinde kredi limitinin 100 bin TL uygulanması başlanıp 2013’te 125 bin TL ye kadar verilmesinin sağlanmasının amaçlandığını, üniversitede okuyan başarılı çocuklara burs verilmeye devam edeceğini söyledi. Yeni hizmet binasının 345 bin TL ye mal olduğunu, ortakların bilinçli kredi kullanmaya başladıklarını kooperatifin hukuki hiçbir sorununun bulunmadığını söyledi. Başkan İsmail Başoğlu ortaklara 10 trilyon lira kredi kullandığını 2013 yılın tahmini bütçe 667 bin TL olduğunu da belirterek kooperatifin net karının 252 bin TL olduğunu sözlerine ekledi.

Gözyaşlarını tutamadı

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başğolu ile 163 Nolu Fethiye Servis Kooperatifi Başkanı Muhammet Bağış’ın kongrede başkanlığa aday oldukları belirtilip yönetim ve denetim kurulu üyeleri okundu. Açık oyla yapılan seçimde mevcut başkan İsmail Başoğlu 490 oy ile yeniden başkanlığa seçilirken Muhammet Bağış için 12 oy verildiği belirtildi.

Tam 24 yıldır başkanlık yapan İsmail Başoğlu büyük bir farkla başkanlığa yeniden seçilince gözyaşlarını tutamadı. Muhammet Bağış ise seçime itiraz edeceğini mahkemeye gideceğini iddia etti. Yeniden başkanlığa seçilen İsmail Başoğlu "24 yıl başkanlıktan sonra üyelerin yeniden teveccühü ile 4 yıl daha görev veren üyelerimize teşekkür ediyorum. Onların haklarını ve hukukunu savunmaya devam edeceğim” dedi.

İsmail Başoğlu’nun başkanlığındaki yeni yönetim kuruluna İsmail Tahancı, Mehmet Öztürk, Ömer Lütfi Keskin ve Veli Uysal seçilirlerken denetim kuruluna Selahattin Cesur ve Hüsnü Çalış seçildi. Üst birlik temsilciğine ise İsmail Başoğlu, İsmail Tahancı, Veli Uysal ve Hüsnü Çalış seçildiler.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.