24 saatte 24 yıldırım yangını 

Muğla’da 24 saat içinde çıkan 24 orman yangınının tamamı kontrol altına alındı. Yangına müdahale eden bir ilk müdahale aracı kaza yaptı.Muğla ve ilçelerinde önceki gün  öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış...

24 saatte 24 yıldırım yangını 

Muğla’da 24 saat içinde çıkan 24 orman yangınının tamamı kontrol altına alındı. Yangına müdahale eden bir ilk müdahale aracı kaza yaptı.

Muğla ve ilçelerinde önceki gün  öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış ile birlikte yıldırım yangınları orman ekiplerine zor anlar yaşattı. 24 saatlik saat diliminde Muğla’da 24 yıldırım düşmesi sonucu yangın meydana geldi.

Çıkan orman yangınlarına 2 uçak, 3 helikopter, 44 arazöz, 11 su tankı, 14 ilk müdahale aracı, 220 orman yangın söndürme personeli karadan ve havadan müdahale etti. Yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan orman yangınlarının tamamını kontrol altına alındığını açıklayan Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, “24 orman yangınını tamamı Gökova Orman İşletme Şefliğimizin sorumluluk alanında meydana geldi. Çıkan yangınların tamamı kontrol altına alındı. Yaz yağmuru nedeniyle bölgemizde çok sık yıldırım düşmesi sonucu orman yangınlarına karşı ekiplerimiz sürekli alarm durumunda. Çıkan her yangına ekiplerimiz anında müdahale ederek kısa sürede söndürdüler ve yangınların büyümesini önlediler. Çıkan yangınlara müdahale esnasında bir yangına ilk müdahale aracımız kaza yaptı. Kazada personelimizden yaralanan olmadı. Araçta hasar oluştu. Ekiplerimiz yangınlara karşı canla başla mücadelesini ortaya koyarak büyümesini engelledi” dedi.

Havadan da müdahale edildi

Ula ilçesi bağlı Arıcılar Mahallesi Kapız mevkisinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını karadan ve havadan yapılan müdahale sonucu kontrol altına alındı.

Saat 13.00 sıralarında yağışlı hava nedeniyle yıldırım düşmesi sonucu başlayan yangına havadan iki helikopter, yerden üç su tankeri ve 5 arazöz ile orman yangın söndürme işçileri müdahale etti. Arazinin sarp olması nedeniyle karadan söndürme çalışmalarında zorluk çekilirken, havadan sürekli sorti yapan helikopterler yangını daha fazla büyümeden kontrol altına aldı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri yağmur nedeniyle çok sayıda yıldırım düşmesi soncu yangın ihbarı aldıklarını, ekiplerin ihbar yapılan tüm orman yangınlarına müdahale ettiğini açıkladılar.

Bodrum’da 7 dönüm yandı

Bodrum'da çıkan yangında yaklaşık 7 dönüm otluk ve makilik alan kül oldu.

Akşam saatlerinde Beylikkırlar mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen alevler geniş bir alana yayıldı. Bölgeye gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği'ne bağlı 3 itfaiye aracı, bir hızlı müdahale aracı ve çok sayıda itfaiye çalışanı alevlere müdahale etti. Alanın yamaç olması nedeniyle yoğun çaba sarf eden ekipler, kısa sürede yangını söndürdü. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da bahçe hortumlarıyla destek verdi.

Yangında yaklaşık 7 dönüm otluk ve makilik alan kül oldu.

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.