24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ YATAĞAN’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verilişinin 93. yıl dönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Yatağan’da coşkulu bir program ile kutlandı.Öğretmenler için çok özel bir yere sahip olan 24 Kasım Öğretmenler...

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ YATAĞAN’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verilişinin 93. yıl dönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Yatağan’da coşkulu bir program ile kutlandı.

Öğretmenler için çok özel bir yere sahip olan 24 Kasım Öğretmenler Günü Yatağan Kaymakamlığı himayelerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Yatağan Belediyesinin katkılarıyla ve çeşitli kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

KUTLAMALAR ÇELENK SUNMA TÖRENİ İLE BAŞLADI

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ilk tören Atatürk Anıtında gerçekleştirilecek. Hafif bir yağmur altında gerçekleştirilen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, öğretmenler eşliğinde Atatürk Anıtına Çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kutlama mesajı okundu.

KAYMAKAMLIK MAKAMI ZİYARET EDİLDİ

Törenin ardından Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü öğretmenleri makamında kabul etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar ve ilçede görev yapan öğretmenleri temsilen iki öğretmen eşliğinde gerçekleşen ziyarette Kaymakam Onur Kökçü tüm öğretmenler adına 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı.

KUTLAMA PROGRAMI YATAĞAN GENÇLİK MERKEZİNDE YAPILDI

Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Garnizon Komutan Vekili Serkan Sorkaç, Yatağan Belediyesi Başkan Vekili Remzi Çay, Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, Kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldığı 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı saat 10.00’da Yatağan Gençlik Merkezinde başladı.

Program Bayrak Marşı eşliğinde Türk bayraklarının sahneye alınmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretmenler günü kutlama mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar yaptı. Konuşmasına “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günün 93. yıl dönümünde, çok kıymetli meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum.” sözleriyle başlayan İlçe Müdürü Osman Alemdar “24 Kasım, milletimizin birlik beraberlik içinde, aydınlık yarınlara yürümesinde, en büyük paya sahip olan öğretmenlerimizin gurur günüdür. 1981’den bu yana her 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü, tüm öğretmenlerimiz için büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur, olmaya da devam edecektir.“ dedi.

ÖĞRETMENLİK, MESLEK OLMANIN ÖTESİNDE BİR GÖNÜL İŞİDİR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alemdar, “Bu mukaddes mesleği tercih eden, onun getirdiği maddi manevi sorumluluğu sırtlayan, öğrencisinin içindeki cevheri keşfeden, onlarda farkındalıklar yaratan, onların gözlerinin içine hep dikkatle bakan sizler; onları şefkatle sararak, yollarını aydınlatmaya devam ediyorsunuz. Öğretmenlik, meslek olmanın ötesinde bir gönül işidir.” dedi.

ÖĞRETMEN OLMAK “FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR NESİLLER YETİŞTİRMEKTİR”

Öğretmenin, üstlendiği rolünü sadece sınıfta icra etmediğini; evde, sokakta, yolda her yerde,  bu insanlık rolünü yaşadığına ve yaşatacağına değinen İlçe Müdürü Alemdar; “Öğretmen olmak, sadece ufku değil ufkun ötesini de görebilmektir. Öğretmen olmak, iltifat beklemeden marifete talip olmaktır. Öğretmen olmak, Atatürk’ün dediği gibi “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmektir.” dedi.

 

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE “HİZMET ŞEREF BELGESİ” VERİLDİ

Program Emekli öğretmenlere Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü tarafından “hizmet şeref belgeleri” takdim edilmesi ile devam etti. Emekli Öğretmenler adına konuşmayı emekli öğretmen Servet Soy yaptı. Konuşmasına, “Dünyanın bütün çiçeklerini getirin buraya, Öğrencilerimi getirin, getirin buraya, Son bir ders vereceğim onlara,” dizeleriyle başlayan Servet Soy konuşmasında “Ne mutlu bana ki böyle kutsal bir mesleğe yıllarımı verdim. Yollarımız hiçbir zaman ayrılmayacak, yüreğimde hep öğrencilerim, okulum ve siz değerli arkadaşlarım olacaksınız. Eğitim meşalesi yeni genç öğretmenlerimizin elinde ışık saçmaya devam edecek” dedi. Emekli öğretmenin konuşması izleyenlerden büyük alkış aldı.

ADAYLIĞI KALKAN ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Program mesleğe yeni başlayan ve adaylığı kalkan öğretmenler yemin merasimi ile devam etti. Öğretmen Marşı eşliğinde sahneye gelen öğretmenler ellerinde ki meşalelerle birlikte Türk bayrağı önünde yemin ettiler. Yemin töreninde Mesleğe yeni başlayan ve bedensel engeli olan Hale Bezci akülü sandalyesi ile çıktığı sahnede yemin ederek ‘azmi ve başarısı’ ile salondaki meslektaşları tarafından uzun süre alkışlandı. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu öğretmeni Hilal Öztürk yaptı. Öğretmen Hilal Öztürk konuşmasında ‘bu kutsal mesleğe başlamanın verdiği gururu ve heyecanını’ aktardı.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Öğretmenden Öğretmenine Mektup” yarışmasında ilçede dereceye giren öğretmenlere plaketleri Kaymakam Onur Kökçü tarafından verildi. Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademesindeki öğrencilere yönelik olarak “Benim İçin Öğretmenim” düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Garnizon Komutan Vekili Serkan Sorkaç, Yatağan Belediyesi Başkan Vekili Remzi Çay, Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya tarafından takdim edildi.

Program video ve görseller eşliğinde Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve öğrencileri tarafından sunulan söz korosu ile devam etti.

ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programında mesleğini ederken hayattan koparılan öğretmenlerin görüntüleriyle oluşturulan Türkiye haritası ve ardından mesleğinin baharında hain terör örgütünce öğrencilerinden koparılan Aybüke Öğretmenin şehit olmadan önce söyleyerek paylaştığı “Mağusa Limanı” görüntüleri eşliğinde müzik öğretmenleri tarafından seslendirilen türkü salonu dolduran öğretmenler ve izleyenler tarafından göz yaşları içinde izlendi.

Program Muğla’da 13 ilçede görev yapan Müzik öğretmenlerinin söyledikleri ve Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu Müzik Öğretmeni Fahri Özsoy’un da yer aldığı  “24 Kasım Öğretmenler için Çal” video klibinin izlenmesi ile son buldu.

Programın ardından ilçe protokolü ve programda görev alan öğretmen ve öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.