22 bin imza 5 ayrı bakanlığa yollandı

Yalıkavak Belediye Başkanı Saruhan: “Turizm yapalım diyoruz ancak bindiğimiz dalı kesiyoruz”Muğla’ya yapılacak olan dördüncü termik santrale tepki amaçlı başlatılan imza kampanyasında toplanan 22 bin imza 5 ayrı bakanlığa...

22 bin imza 5 ayrı bakanlığa yollandı

Yalıkavak Belediye Başkanı Saruhan: “Turizm yapalım diyoruz ancak bindiğimiz dalı kesiyoruz”

Muğla’ya yapılacak olan dördüncü termik santrale tepki amaçlı başlatılan imza kampanyasında toplanan 22 bin imza 5 ayrı bakanlığa yollandı.

Muğla’ya yapılacak olan 4. termik santrale tepki amaçlı Karacahisar Gönüllüleri tarafından başlatılan imza kampanyası düzenlenen toplantı ile sonlandırıldı. Kampanya kapsamında 22 bini aşkın imza toplandı. İmzalar Milas Arasta Parkta düzenlenen basın toplantısı sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderileceği belirtildi.

Arasta Park’ta düzenlenen basın açıklamasına, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı Musa Gökbel, Milas Belediye Başkan Aday adayı Barış Saylak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, tamamen doğal enerjiye yönelinmesinde fayda olacağını belirterek, “Gerçekten Turizm yapalım diyoruz ancak bindiğimiz dalı kesiyoruz maalesef. Bunun için de bizim naçizane görüşümüz ve destekleyeceğimiz projeler hem rüzgâr hem güneş enerjisi olmalıdır” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Benim için bugünkü konu 2 açıdan önemli. Biri çevre bilinci ve çevre duyarlılığı düzeltilmiş olması diğeri ise ben Karacahisarlıyım. Kendi köyümdeki bir gelişme ile ilgili köy halkımızın bu şekilde bir çaba içinde olması bizi fazlasıyla mutlu etmiştir. Artık imza toplama safahatını bırakıp bunları yetkililerle buluşturmalıyız” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.