215 hektar orman yandı

2012 yangın mevsiminde Muğla il genelinde meydana gelen orman yangını sayısında artış gözlenmesine rağmen yanan sahada ise düşüş gerçekleşti. Bu mevsimde meydana gelen 315 ayrı orman yangınında 215 hektar orman alanı yanarak...

215 hektar orman yandı

2012 yangın mevsiminde Muğla il genelinde meydana gelen orman yangını sayısında artış gözlenmesine rağmen yanan sahada ise düşüş gerçekleşti. Bu mevsimde meydana gelen 315 ayrı orman yangınında 215 hektar orman alanı yanarak yok oldu.

Yangını birinci derece hassas bir bölge olan Muğla ilinde 2012 yılının yangın mevsiminde meydana gelen yangın sayısında geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterirken yanan saha da ise düşüş gerçekleşti.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, “Muğla Bölgesinde çıkan orman yangını sayısı geçen yıla göre arttı ancak tahrip olan alan sayısı ise geçen yıla göre ciddi derecede azaldı” dedi.

Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, “Bu yıl Türkiye genelinde havalar oldukça kritik durumdaydı. Özellikle rüzgâr yönünden Ağustos ve Eylül aylarında şiddetli rüzgâr oldu. Hava sıcaklığı da yine 35-40 derece arasında devamlı yüksek seyretti. Bu nedenle risk üst düzeydeydi. Bizim özellikle Ağustos ayında ve Eylül ayında risk üst düzeyde devam etti. Bu nedenle bu yıl orman yangınları ile fazlasıyla mücadelemiz oldu. Türkiye’nin genelinde de bu sıkıntılar vardı ama Muğla Orman Bölge müdürlüğü olarak şuan itibari ile geçmiş yıllara baktığımızda son on yılın ortalamasına göre çok iyiyiz. Muğla bölgemizde son on yıllık ortalamada 280 adet orman yangını oluyor ve bin 70 hektarda orman alanı tahrip oluyordu. Biz son iki yıldan buyana başarılı bir grafik sergiledik. Bu yıl Muğla Bölgesinde 215 hektarlık orman alanı tahrip oldu. Sayı olarak ta 315 orman yangını çıkmış durumda. Sayı olarak biraz yükseldi ama tahrip olan alana baktığımız zaman ciddi bir azalma var. Buda ekiplerimizin başarılı çalışmasından kaynaklanmaktadır” şeklinde konuştu.

Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, “Sadece Fethiye ilçemize bakacak olursak bu yıl çok ciddi bir olayımız olmadı. Bizim iki tanesi Aydın ilinde toplam 12 işletmemiz bulunuyor” diyerek, “İki tane işletmenin bulunduğu tek ilçe de Fethiye İlçemiz. Fethiye’de bir Fethiye işletme müdürlüğümüz bir de Kemer işletme müdürlüğümüz bulunmaktadır. Bu iki işletmemizde de arkadaşlarımız devamlı olarak orman yangınlarına karşı hazır kıta beklemedeler. Riskli zamanlarımız oldu ama ciddi bir sıkıntı yaşamadık” diye konuştu.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.