204 çiftçiye 5 bin adet ceviz fidanı dağıtıldı

Kavaklıdere’de Köylere Hizmet Götürme, Turizmi geliştirme ve Çevreyi Koruma Birliği ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği arasında imzalanan protokole bağlı olarak yapılan ihale sonucunda 34 bin 845 lira değerinde 5000 bin...

204 çiftçiye 5 bin adet ceviz fidanı dağıtıldı

Kavaklıdere’de Köylere Hizmet Götürme, Turizmi geliştirme ve Çevreyi Koruma Birliği ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği arasında imzalanan protokole bağlı olarak yapılan ihale sonucunda 34 bin 845 lira değerinde 5000 bin fidan alınarak 204 çiftçiye dağıtıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin 2013 mali yılı bütçesinde yer alan il genelinde bitki tohumu, meyve fidanı alımı harcama kaleminden Kavaklıdere’deki çiftçilere dağıtılmak üzere ceviz fidanı alımı işi için 50 bin lira tahsis edildi.  Kavaklıdere Köylere Hizmet Götürme, Turizmi geliştirme ve Çevreyi Koruma Birliği ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği arasında imzalanan protokole bağlı olarak ihale yapıldı. Yapılan ihale sonucunda 34 bin 845 lira değerinde 5 bin fidan alınarak 204 çiftçiye dağıtıldı. Kavaklıdere’de yapılan ceviz fidanı dağıtım törenine Törene Vali Güvençer’in yanı sıra, Kavaklıdere Kaymakamı Oğuz Cem Murat, İl Özel Genel Sekreteri Veli Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekinci, Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer, çiftçiler ve pek çok davetli katıldı.

Törende konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bölge için cevizin önemli olduğunu dağıtılacak olan 5 bin fidanın iyi yetiştirilmesiyle ekonomik alanda büyük bir gelişim sağlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Güvençer ve diğer protokol üyeleri 204 çiftçiye fidan dağıttı.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.