20. Pedasa Festivali gerçekleşti

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum’un Konacık Mahallesi’nde, Leleg uygarlığının kalıntılarının da bulunduğu tarihi Pedasa kentinde “20. Pedasa Festivali” düzenlendi.  Doğa yürüyüşleri, geleneksel eğlenceler...

20. Pedasa Festivali gerçekleşti

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum’un Konacık Mahallesi’nde, Leleg uygarlığının kalıntılarının da bulunduğu tarihi Pedasa kentinde “20. Pedasa Festivali” düzenlendi.  Doğa yürüyüşleri, geleneksel eğlenceler ve konserler eşliğinde süren etkinliklerle festivalde renkli anlar yaşandı.

Festival için Pedasa Kalesi’nde yapılan açılış kokteyline CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ile Bodrumlu vatandaşlar katıldı. 1996 yılından itibaren yapılmaya başlanılan festivalin büyüyerek bu günlere geldiğini belirten Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Melengeç, “Yaptığımız bu şenliklerle kültür turizmine yeni bir yer kazandırılması konusunda 20 yıldır çaba gösteriyoruz. Şenliklerimizin bu noktada olmasının nedeni, 20 yıllık çalışmalarımızdır. Bize 20 yıldır destek veren arazi sahiplerine de çok teşekkür ediyorum. Bu yerdeki takas işlemlerinin gerçekleşmesi gerekmektedir. Buradaki arazi sahiplerinin mağdur olmaması için takas yapıp sonuçlandırılması gerekmektedir. Pedasa’yı takas işlemlerinden sonra daha iyi bir noktaya taşıyacağız.” dedi.

Açılış etkinliği, Konacık Cahit Özvezneci İlkokulunun öğrencilerinin sergilemiş olduğu yöresel danslar ve Numan Pekdemir'in koordinatörlüğünde ve destekleriyle gerçekleşen Bodrum Oda Orkestrası’nın konseriyle devam etti.

Festival kapsamında Cumartesi akşamı Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen sanatçı Makbule Kaya’nın halk müziği konseri de keyifli anlar yaşattı. Yöresel ezgilerin ritmine kendini kaptıran seyirciler, şarkılarını seyircilerin arasında söylemeye devam eden sanatçı ile birlikte oynadı.

Festivalin ikinci gününde birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi. Belediye Meclis Üyeleri başta olmak üzere yüzlerce vatandaşın izlediği festivalde halkoyunları gösterileri, çeşitli yarışmalar ve canlı müzik performansları sunuldu.

Havaların ısınmasıyla birlikte katılımın yüksek olduğu, piknik havasında geçen festivalde; kuyudan çengel ile kova çıkarma, eşek binme, kütük kesme gibi yarışmalar gerçekleştirildi. Eşek binme yarışına katılan Ayşe Kınalı ile Melek Uysal, festivale renk kattı. Melek Uysal'ın birincilik ile tamamladığı yarışın ardından ise 6 pehlivanın katılımıyla yağlı güreş müsabakalarına geçildi. Final müsabakasında rakibi Bodrum Belediyesi Bodrumspor Pehlivanı Mehmet Karabacak'ı tuş ile mağlup eden,yine Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un pehlivanı Ümit Kınalı, şampiyon oldu. Birincilik kupasını kazanan Kınalı, “Genç pehlivanlara destek olan Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon'a arkadaşlarım adına teşekkür ederim.” dedi.

Festivalde ayrıca katılımcılara Bodrum Belediyesi tarafından helva-ekmek ile keşkek ve ayran ikramları yapıldı.

Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu Halkoyunları Ekibi’nin Bodrum’un yöresel oyunlarını sergiledikleri gösterilerinin ardından festival, Hamdi Demirtaş ve orkestrasının performansları ile sona erdi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.