20. Pedasa Festivali 2 Mayıs’ta başlıyor

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Pedasa Festivali, 02-03 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.Bodrum’un Konacık Mahallesi’nde yer alan Leleg uygarlığının kalıntılarının bulunduğu tarihi Pedasa Kalesi’nde...

20. Pedasa Festivali 2 Mayıs’ta başlıyor

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Pedasa Festivali, 02-03 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bodrum’un Konacık Mahallesi’nde yer alan Leleg uygarlığının kalıntılarının bulunduğu tarihi Pedasa Kalesi’nde geleneksel olarak düzenlenmeye devam eden Pedasa Festivali, bu yıl, Bodrum Belediyesi tarafından yirminci kez düzenleniyor. İki gün boyunca sürecek olan etkinliğe tüm Bodrum halkı davet ediliyor.

2 Mayıs Cumartesi günü Pedasa Kalesi’nde yapılacak açılış kokteyli ile başlayacak olan festival kapsamında saat 17.30’da Pedasa çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı, 18.00’da halk oyunları gösterisi ve 18.30’da Antik Müzik Konseri düzenlenecek. Aynı günün akşamı Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde saat 20.00’da “Leleg” adlı belgesel filminin gösterimi ve 20.30’da ise Makbule Kaya’nın halk müziği konseri ile festival devam edecek.

3 Mayıs Pazar günü ise Bodrum Belediye Gıda A.Ş. Pedasa Cafe’nin önünde saat 10.30’da toplanılarak doğa yürüyüşüne çıkılacak. 11.30’da festival korteji eşliğinde sembolik olarak develerle davul ve zurnayla Pedasa’ya çeyiz taşıması etkinliği düzenlenecek. Hemen ardından saat 12.00’da ise zeytin aşılama ve çeşitli gösteriler yapılarak 13.00’da develerin Pedasa Kale önüne gelişi ve helva ekmek dağıtımı etkinliği ile saat 14.00’da yöresel müzisyenler eşliğinde eski sanatların ödüllü yarışmaları yapılacak.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.